

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί το κυβερνών κόμμα της Ιταλίας, της Τζόρτζια Μελόνι στην πρόθεση ψήφου, με ελαφρά μείωση της διαφοράς με την κεντροαριστερά
Το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι παραμένει πρώτο στην πρόθεση ψήφου, με μικρή μείωση της διαφοράς σε σχέση με την κεντροαριστερά, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας Swg για το ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι La 7.
Πιο αναλυτικά, τα Αδέλφια της Ιταλίας εξασφαλίζουν το 27,1% της πρόθεσης ψήφου και η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος το 20,2%.
Σε σχέση με πριν από μία εβδομάδα η πρώτη πολιτική δύναμη χάνει 0,2% ενώ η δεύτερη κερδίζει ακριβώς το ίδιο ποσοστό.
Ακολουθούν τα Πέντε Αστέρια, με το 15,4%, η Λέγκα με 8,1% και η Φόρτσα Ιτάλια με 7,6%.
Η κεντρώα δύναμη Αzione (Δράση) συγκεντρώνει, τέλος, το 4,5% της πρόθεσης ψήφου και η συμμαχία Ιταλικής Αριστεράς και Οικολόγων το 4,1%.
Σταθερά μπροστά στο κόμμα της Μελόνι
Οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας είναι σχεδόν επτά ποσοστιαίες μονάδες, με το κόμμα της Μελόνι να παραμένει πολύ ισχυρό και την κεντροαριστερά να μειώνει, έστω και με αργά βήματα, την απόσταση που την χωρίζει από τα Αδέλφια της Ιταλίας.
Σε πιο δύσκολη θέση βρίσκονται, τέλος, τα Πέντε Αστέρια και η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι. Τα πρώτα είναι αντιπολιτευόμενη δύναμη ενώ η δεύτερη συμμετέχει στην κυβερνητική συμμαχία. Στις τοπικές εκλογές της περιφερειας Αμπρούτσο, όμως, την περασμένη Κυριακή, και τα δύο κόμματα δεν κατάφεραν να πετύχουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.