Ιταλία – Ντράγκι: Το 81% των πολιτών έχει κάνει και τις δύο δόσεις

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στη Γερουσία της Ρώμης, αναφέρθηκε στην πορεία της εμβολιαστικής εκστρατείας στην χώρα του, αλλά και στην Ευρώπη στο σύνολό της.

“Μετά από μια εκκίνηση μετ’ εμποδίων, η εκστρατεία εμβολιασμού στην Ευρώπη πέτυχε ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα”, τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός και στην συνέχεια πρόσθεσε:

“Στην Ιταλία, η εκστρατεία προχωρά με γοργότερα βήματα από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης: έως τώρα η πρώτη δόση έχει χορηγηθεί στο 86% των κατοίκων άνω των 12 ετών, ενώ έχει κάνει και τις δυο δόσεις το 81%”.

Ο Ντράγκι ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που αποφάσισαν να εμβολιαστούν “και ιδιαίτερα τους νεώτερους και όλους όσοι επέλεξαν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα τις προηγούμενες εβδομάδες ξεπερνώντας τους δισταγμούς τους”.

Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός δήλωσε παράλληλα ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες η χώρα του έχει εμβολιάσει το 50% του πληθυσμού άνω των 12 ετών, “καταβάλλοντας μια εξαιρετική προσπάθεια χάρη κυρίως στους γιατρούς και νοσηλευτές”.

Ο Μάριο Ντράγκι, τέλος, υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προμηθεύσει με περισσότερα εμβόλια τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη, διότι “μόνον το 2,8% των κατοίκων των αναπτυσσόμενων χωρών έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 50%”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα