Ιταλία: Η Πολιτική Προστασία ανεβάζει το επίπεδο συναγερμού για το ηφαίστειο Αίτνα

Σε συναγερμό βρίσκεται η Ιταλία, εξαιτίας της πρόσφατης δραστηριότητας του ηφαιστείου Αίτνα, στη Σικελία.

Όπως μεταδίδει η ανταπόκριση της ΕΡΤ, σύμφωνα με το σημερινό δελτίο της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, η Αρχή διέταξε «την αλλαγή του επιπέδου συναγερμού για το ηφαίστειο Αίτνα από ‘πράσινο’, το οποίο αντιστοιχεί σε μηδενική ή πολύ χαμηλή εκρηκτική δραστηριότητα, σε ‘κίτρινο’ – χαμηλή έως μέτρια εκρηκτική δραστηριότητα».

Όπως τονίζει το δελτίο, η αξιολόγηση βασίζεται «σε εκθέσεις φαινομένων και εκτιμήσεις επικινδυνότητας που διατίθενται από τα σχετικά Κέντρα Αρμοδιότητας” τα οποία συλλέγουν και επεξεργάζονται τα δεδομένα του ηφαιστείου».

Από «πράσινο» σε «κίτρινο» ο συναγερμός στην Ιταλία για το ηφαίστειο Αίτνα
Ως αποτέλεσμα της ανόδου του επιπέδου από ‘πράσινο’ σε ‘κίτρινο’ εντείνεται και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και των δομών Πολιτικής Προστασίας.

«Οι πληροφορίες αυτές» προσθέτει το δελτίο «επιτρέπουν στη δομή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας της Σικελίας να ειδοποιεί τις εδαφικές δομές πολιτικής προστασίας και να λαμβάνει πιθανά μέτρα για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, ιδίως σε σχέση με τοπικά σενάρια επιπτώσεων».

Τέλος, καταλήγει το δελτίο «οι αλλαγές στο επίπεδο συναγερμού δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνουν διαδοχικά, δεδομένου ότι είναι πάντοτε δυνατές ξαφνικές ή απότομες αλλαγές στη δραστηριότητα, ακόμη και εντελώς απρόβλεπτες».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα