

Σε κεντρικό της άρθρο, η ιταλική εφημερίδα La Repubblica αναφέρεται σήμερα σε έκθεση των μυστικών υπηρεσιών, η οποία αφορά την επιδημία κορωνοϊού και -σύμφωνα με πληροφορίες- έχει αποσταλεί στον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.
Οι μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας, σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, στην έκθεση αυτή υποστηρίζουν ότι η καταγραφή των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα είναι χαμηλότερη κατά ποσοστό από 40% μέχρι και 50%, σε σχέση με την πραγματική διάδοση του ιού.
Το λάθος αυτό φέρεται να οφείλεται στο ότι από τον περασμένο Νοέμβριο, τα διαγνωστικά τεστ άρχισαν να μειώνονται. Όπως γράφει η La Repubblica, αυτό σημαίνει ότι, από την μία, τα κρούσματα δεν έχουν περιορισθεί στον βαθμό που αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Υγείας και των διαφόρων περιφερειών και, από την άλλη, ότι με στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική διάδοση της νόσου δεν μπορούν να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης από τις αρμόδιες αρχές.
Όπως γράφει η εφημερίδα, η ανάλυση αυτή δείχνει να επιβεβαιώνεται και από ένα ακόμη στοιχείο: στα μέσα Δεκεμβρίου σημειώθηκε αύξηση στην εισαγωγή ασθενών με covid -19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας. Η αύξηση αυτή, όμως, δεν παρουσιάσθηκε στην καταγραφή των περιστατικών που δημοσιοποιείται καθημερινά στην Ιταλία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ερντογάν: «Οι αμβλώσεις είναι φόνος» – Eπίθεση κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+
Μιλώντας στο Διεθνές Φόρουμ Οικογένειας, που οργανώθηκε από την τουρκική κυβέρνηση στην Κωνσταντινούπολη, ο.
ΛΔ Κονγκό: Ο πρώην πρόεδρος Καμπιλά ζητά «να μπει τέλος στη δικτατορία» μετά την άρση της ασυλίας του
Ο πρώην πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και ισόβιος γερουσιαστής Ζοζέφ Καμπιλά δήλωσε.
ΗΠΑ: Το υπουργείο Οικονομικών επισημοποίησε την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επισημοποίησε την Παρασκευή (23/5) την άρση των κυρώσεων σε.