

Με ψήφισμά της, το οποίο αποτελεί μη δεσμευτική εισήγηση, η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της ιταλικής Βουλής, ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση Μελόνι “να συνεχίσει τις κατάλληλες επαφές με τις χώρες που μετέχουν στο σχέδιο του αγωγού EastΜed”.
Πιο αναλυτικά, με το συγκεκριμένο ψήφισμα ζητείται από την ιταλική κυβέρνηση να αξιολογήσει την ανάπτυξη του σχεδίου, “με τη λογική της διαφοροποίησης των πηγών ενέργειας, βάσει της διεθνούς γεωπολιτικής κατάστασης και των συνθηκών τεχνικής και οικονομικής εφαρμογής του σχεδίου”.
Παράλληλα, η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της ιταλικής Βουλής, κάλεσε την κυβέρνηση της Ρώμης “να προσεγγίσει με τη μέγιστη δυνατή προσοχή τις περαιτέρω διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ανατολική Μεσόγειο, μια περιοχή βασικής σημασίας για την προμήθεια ενέργειας σε εθνικό επίπεδο και για τις πολιτικές και στρατηγικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο”.
“Με το σημερινό ψήφισμα προσπαθούμε να δώσουμε νέα ώθηση στην εναλλακτική του EastMed”, τόνισε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της ιταλικής Βουλής, Πάολο Φορμεντίνι.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι “προσφέρθηκε κοινοβουλευτική βάση, για μελλοντικές αποφάσεις της ιταλικής κυβέρνησης” και ότι “υπογραμμίσθηκαν τα πλεονεκτήματα του σχεδίου αυτού, το οποίο αφορά τέσσερις δημοκρατίες, είναι τεχνικά πραγματοποιήσιμο και συμπληρωματικό ως προς το υγροποιημένο αέριο”.
“Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε η χώρα μας να μετατραπεί όλο και περισσότερο σε ενεργειακό hub της Ευρώπης”, ολοκλήρωσε ο αντιπρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της ιταλικής Βουλής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Λευκός Οίκος: Η μείωση των δασμών στην Κίνα δεν θα είναι μονομερής
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παραμένει σταθερός στην άποψή του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν.
Ο Ρόμπερτ Φίτσο απαντά στην Κάγια Κάλλας για την επίσκεψή του στη Μόσχα
Σε μια επιστολή με έντονο ύφος που απευθύνεται στην Κάγια Κάλλας, την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής.
Την Κυριακή στο Ομάν ο 4ος γύρος συνομιλιών Τεχεράνης – Ουάσιγκτον για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
Το Ιράν συμφώνησε σε έναν τέταρτο γύρο έμμεσων συνομιλιών με τις ΗΠΑ για το.
Σουηδία: Παραιτήθηκε ο νέος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας εξαιτίας παλαιότερων φωτογραφιών του σε ιστότοπο γνωριμιών
O νέος σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφαλείας της Σουηδίας παραιτήθηκε σήμερα, μόλις μία ημέρα.