

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ρωσόφονοι χάκερ της ομάδας Lockbit προχώρησαν σε επίθεση κατά εταιρείας που παρέχει τηλεματική υποστήριξη στη δημόσια διοίκηση της χώρας. Η επίθεση φέρεται να ξεκίνησε στις 8 Δεκεμβρίου με τον ιό ransomware. Πριν από δυο χρόνια η ίδια ομάδα είχε «χτυπήσει» την περιφέρεια της Ρώμης και πέρυσι είχε βάλει στο στόχαστρο την Ιταλική Υπηρεσία Φοροεισπράξεων.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχει αποκατασταθεί έως τώρα περίπου το 50% της ζημιάς που προκλήθηκε, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να καθυστερήσει σημαντικά η καταβολή μέρους των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι επρόκειτο να πληρωθούν στις 27 του μηνός.
Η εφημερίδα La Repubblica γράφει, τέλος, ότι με τον ιό ransomware οι «πειρατές του διαδικτύου» προσπαθούν να κλέψουν πληροφορίες και ευαίσθητα δεδομένα με σκοπό να ζητήσουν στη συνέχεια να τους καταβληθούν υψηλά χρηματικά ποσά.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ παραχωρεί στον στρατό έκταση 440 τ.χλμ. στα σύνορα με το Μεξικό
Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την παραχώρηση στον αμερικανικό στρατό έκτασης περίπου 440.
Milliyet: “Έτοιμο το θαλάσσιο χωροταξικό σχέδιο της Τουρκίας”
Στο τελικό στάδιο της εργασίας για την ανάπτυξη του Σχεδίου Θαλάσσιου Χώρου (DMP) φέρεται.
Μπάιντεν κατά Τραμπ: Τόση καταστροφή, σου κόβεται η ανάσα
«Τόση καταστροφή»: ο Τζο Μπάιντεν επιδόθηκε την Μ. Τρίτη σε επίθεση εφ’ όλης της.
Κίνα: Ανησυχεί για την πίεση που ασκούν οι δασμοί, αλλά στο 5,4%, υψηλότερη του αναμενόμενου, η ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο
Η Κίνα εξέφρασε την Τετάρτη ανησυχία για την επιβάρυνση που προκαλούν οι υψηλοί αμερικανικοί.