

Σύμφωνα με μηνιαίο γκάλοπ της εταιρίας Ipsos, το οποίο διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Corriere della Sera, η δημοτικότητα του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε αυξάνεται, ενώ το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησής του παρουσιάζει μείωση.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός πρωθυπουργός και καθηγητής νομικής, εξασφαλίζει ποσοστό 57%, με άνοδο του 2% σε σχέση με ανάλογη δημοσκοπική έρευνα που έγινε στα τέλη του περασμένου μηνός.
Την κυβερνητική συμμαχία κεντροαριστεράς και Πέντε Αστέρων, όμως, “εγκρίνουν” μόνον 49 ιταλοί στους εκατό, με μείωση του 3%, σε σχέση με πριν από τρεις εβδομάδες. Είναι το χαμηλότερο ποσοστό από την αρχή της πανδημίας.
Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι ιταλοί θεωρούν ότι η κυβέρνηση υιοθέτησε, σε μεγάλη βαθμό, ασαφή στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με αντιφατικές αποφάσεις και διαδοχικές αυστηροποιήσεις και ελαστικοποιήσεις των μέτρων και των διαφόρων απαγορεύσεων.
Για την επιλογή αυτή, όμως, δεν φαίνεται να θεωρούν, ως κύριο υπεύθυνο, τον επικεφαλής του σχήματος που κυβερνά την χώρα από τον Σεπτέμβριο του 2019.
Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου των πολιτών, πρώτο κόμμα παραμένει η Λέγκα, με ποσοστό 23,5%. Ακολουθεί το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με 20,2%, ενώ στην τρίτη θέση, με ίδιο ποσοστό (16%) βρίσκονται τόσο το Κίνημα Πέντε Αστέρων, όσο και τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας.
Η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι “πείθει” το 9,3% των ερωτηθέντων ενώ, τέλος, τρεις μικρότερες πολιτικές δυνάμεις επιλέγονται από το 3% των ιταλών. Πρόκειται για την Ιταλική Αριστερά, για την Ζωντανή Ιταλία του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και για την κεντρώα δύναμη Azione (Δράση).
Σχετικά Νέα
Ολγκίν: Ο ΓΓ του ΟΗΕ πιέζει για πρόοδο στο Κυπριακό
«Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφω στην Κύπρο», ήταν το πρώτο σχόλιο της προσωπικής απεσταλμένης.
Πλήκτρο “Like”: Μας «αρέσει» ή όχι, έχει αλλάξει τον κόσμο
Το Διαδίκτυο δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς το πλήκτρο «Μου αρέσει», το εικονίδιο.
Η Συρία χαιρετίζει ως ένα «θετικό βήμα» την επίσημη άρση των αμερικανικών κυρώσεων
Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών χαιρέτισε σήμερα ως ένα «θετικό βήμα» την επίσημη άρση των.
Η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας ανακοίνωσε έξι νεκρούς από ισραηλινά πλήγματα
Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το θάνατο.