

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι δήλωσε πως θα αποχωρήσει από το συγκυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα (PD) επειδή θέλει να ιδρύσει μια νέα κεντρώα δύναμη στη χώρα, όμως υποστήριξε πως η κίνησή του δεν θα εξασθενίσει τη νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Τζουζέπε Κόντε.
Η κοινοβουλευτική ομάδα της νέας δύναμης θα δημιουργηθεί αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο Ρέντσι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα la Repubblica.
“Αυτό θα είναι καλό για όλους”, δήλωσε προσθέτοντας ότι θα επιτρέψει στην κυβέρνηση “να επεκτείνει πιθανόν την κοινοβουλευτική στήριξή της”.
Ο Ρέντσι, ο οποίος ηγήθηκε από το 2014 έως το 2016 μιας κεντροαριστερής κυβέρνησης, είναι τώρα γερουσιαστής και μέλος του PD.
Ο Ρέντσι είχε οργανικό ρόλο στη δημιουργία ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφού η ακροδεξιά Λέγκα αποχώρησε από την προηγούμενη συμμαχία της με το Κίνημα 5 Αστέρων με την ελπίδα να προκαλέσει πρόωρες εκλογές.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.