

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε ότι έπληξε εγκαταστάσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για τη ρίψη ρουκέτας χθες Σάββατο το βράδυ από τη Γάζα στο νότιο Ισραήλ.
Ο ισραηλινός στρατός διευκρινίζει στον λογαριασμό του στο Twitter ότι τα αεροπορικά πλήγματα είχαν στόχο “δύο εργαστήρια κατασκευής πυρομαχικών για ρουκέτες, υπόγειες υποδομές και στρατιωτική βάση”.
Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι μια ρουκέτα είχε ριφθεί από τη Γάζα, λίγο πριν ηχήσουν οι σειρήνες στην ισραηλινή πόλη Ασκελόν, κοντά στα σύνορα με το παλαιστινιακό έδαφος.
Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανακοίνωσαν ότι δεν γνωρίζουν για θύματα. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η παλαιστινιακή ρουκέτα έπεσε στο ύπαιθρο.
Στις 15 Νοεμβρίου, ο ισραηλινός στρατός είχε πλήξει θέσεις της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για τη ρίψη ρουκετών στο Ισραήλ.
Καμία παλαιστινιακή οργάνωση δεν είχε αναλάβει τότε την ευθύνη για τη ρίψη των ρουκετών αυτών, όπως συνέβη και με αυτήν που ερρίφθη χθες το βράδυ.
Η Χαμάς και το Ισραήλ έχουν εμπλακεί από το 2007 σε τρεις πολέμους και ανταλλαγές πυρών σημειώνονται σποραδικά ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Τα δύο στρατόπεδα κατέληξαν στις αρχές του Σεπτεμβρίου σε συμφωνία, χάρη σε μεσολάβηση του Κατάρ, για την παύση των εχθροπραξιών και την τήρηση μιας εύθραυστης ανακωχής, η οποία έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και περίπου ενάμιση έτος με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και της Αιγύπτου.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.
ΗΠΑ: Πρός απαγόρευση ορισμένων τεχνητών χρωστικών ουσιών σε τρόφιμα από τον Κένεντι
Ο υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ πρόκειται να ανακοινώσει την απαγόρευση ορισμένων τεχνητών.