

Περίπου το ήμισυ των ηγετικών στελεχών της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς έχει “εξουδετερωθεί”, ενώ σχεδόν 14.000 μαχητές έχουν σκοτωθεί ή αιχμαλωτιστεί από την έναρξη της στρατιωτικής εκστρατείας στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.
Ο στρατός τόνισε ότι “εξουδετέρωσε” ανώτερους διοικητές – συμπεριλαμβανομένων διοικητών ταξιαρχιών, διοικητών ταγμάτων και διοικητών λόχων – και σκότωσε χιλιάδες μαχητές.
Ο Νετανιάχου ζητά να “αυξηθεί περαιτέρω η πίεση” στη Χαμάς
Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έκρινε σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός πρέπει “να αυξήσει περαιτέρω την πίεση” κατά της Χαμάς, μετά από εννέα μήνες πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.
“Η Χαμάς τελεί υπό πίεση. Δέχεται αυξανόμενη πίεση γιατί της προκαλούμε κακό, εξουδετερώνουμε τους ανώτατους διοικητές της και χιλιάδες τρομοκράτες της. Αυτή είναι ακριβώς η στιγμή να αυξήσουμε την πίεση ακόμη περισσότερο”, δήλωσε ο Νετανιάχου σε μια τελετή στο Όρος Χερτζλ στην Ιερουσαλήμ.
Σχετικά Νέα
Πολωνία – Ουγγαρία: Αντιπαράθεση και ανταλλαγή σχολίων στη σύνοδο του ΝΑΤΟ για το σκάνδαλο κατασκοπείας
Σε μία ιδιαίτερα τεταμένη συγκυρία για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ και το μέλλον της.
Πορτογαλία: Ολοκληρώνεται σήμερα η εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, με τον απερχόμενο πρωθυπουργό να εμφανίζεται ως το φαβορί
Η εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία ολοκληρώνεται σήμερα, δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες,.
Ουρουγουάη: Στο φτωχικό του αγρόκτημα η τέφρα του χαρισματικού «Πέπε»
Πάνω από 100.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι συμμετείχαν στην κηδεία του πρώην Προέδρου της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα,.
Γαλλία: Αγωγή κατά της Τεχεράνης στο Διεθνές Δικαστήριο για κρατούμενους Γάλλους πολίτες στο Ιράν
Το Παρίσι κατέθεσε αγωγή κατά της Τεχεράνης στο ανώτατο δικαστήριο του ΟΗΕ για δύο.