

Το Ισραήλ θα είναι σύντομα σε θέση να χρησιμοποιήσει ένα σύστημα αναχαίτισης πυραύλων βασισμένο σε τεχνολογία λέιζερ, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ.
«Μέσα σε περίπου έναν χρόνο, ο ισραηλινός στρατός θα θέσει σε δράση ένα σύστημα αναχαίτισης (πυραύλων) που βασίζεται σε (τεχνολογία) λέιζερ», αρχικά πειραματικά και στη συνέχεια επιχειρησιακά, δήλωσε ο Μπένετ στο ετήσιο συνέδριο του Ινστιτούτου Μελετών για την Εθνική Ασφάλεια.
Το σύστημα θα εγκατασταθεί πρώτα στο νότιο Ισραήλ, όπου οι κοινότητες έχουν δεχθεί επανειλημμένως επιθέσεις με ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας. Ακολούθως θα αναπτυχθεί και σε άλλα σημεία της επικράτειας, ανέφερε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.
«Αυτό θα μας επιτρέψει σταδιακά να καλύψουμε το Ισραήλ με έναν θόλο από λέιζερ που θα μας προστατεύει από πυραύλους, ρουκέτες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλες απειλές», συνέχισε ο Μπένετ, τονίζοντας ότι «θα απομακρύνει ουσιαστικά το ισχυρότερο χαρτί που έχει ο εχθρός απέναντι μας».
Το σύστημα λέιζερ θα είναι η τελευταία προσθήκη στο πολυεπίπεδο «τείχος» ασφαλείας του Ισραήλ, το οποίο αποτελείται από τρία αντιπυραυλικά συστήματα: τον «Σιδερένιο Θόλο» (Iron Dome) για πυραύλους μικρού έως μεσαίου βεληνεκούς, τη «Σφεντόνα του Δαβίδ» (David’s Sling) για πυραύλους μεσαίου έως μεγάλου βεληνεκούς και το «Βέλος» (Arrow) για πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
Σχετικά Νέα
Ο Τραμπ επιβεβαιώνει την παράταση αναστολής των δασμών στην ΕΕ μέχρι τις 9 Ιουλίου
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι θα παρατείνει την αναστολή.
Η Ισπανία ζητάει την επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ λόγω του πολέμου στη Γάζα
Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις στο Ισραήλ.
Τραμπ: Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με τον Πούτιν μετά τις νέες ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη δράση του.
Γερμανία: Ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων ζητά από τον στρατό «να εξοπλιστεί πλήρως»
Ο επικεφαλής των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, Κάρστεν Μπρόιερ, έδωσε εντολή στον γερμανικό στρατό να.