Ισραήλ: Ο Νετανιάχου προτρέπει τον Μπένι Γκαντς να μην παραιτηθεί

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προέτρεψε σήμερα το βράδυ τον αντίπαλό του Μπένι Γκαντς, μέλος του υπουργικού συμβουλίου πολέμου, να μην παραιτηθεί από την “κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης”, μετά το τελεσίγραφο που έστειλε ο τελευταίος εν μέσω διαφωνιών για το τι μέλλει γενέσθαι στη Λωρίδα της Γάζα μετά τον πόλεμο.

“Απευθύνω έκκληση στον Μπένι Γκαντς: μην αποχωρείτε από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης”, έγραψε ο Νετανιάχου στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ, εκτιμώντας ότι είναι ώρα για “ενότητα και όχι για διχασμό”.

Νωρίτερα, ο Γκαντς ανακοίνωσε την ακύρωση συνέντευξης Τύπου καθώς τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέμεναν την πιθανή παραίτησή του. Η ακύρωση έγινε μετά την ανακοίνωση της απελευθέρωσης τεσσάρων Ισραηλινών ομήρων που κρατούνταν επί οκτώ μήνες στη Λωρίδα της Γάζας.

“Μην εγκαταλείπετε την ενότητα”, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στον αντίπαλό του.

Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου στους κόλπους μιας διευρυμένης κυβέρνησης μετά την 7η Οκτωβρίου και την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, η οποία ήταν η αιτία για να ξεσπάσει ο πόλεμος, ο Γκαντς, αρχηγός του κεντρώου κόμματος Εθνική Ενότητα, έστειλε στις 18 Μαΐου τελεσίγραφο στον Νετανιάχου.
Play Video

Ζητούσε την υιοθέτηση από το υπουργικό συμβούλιο πολέμου ενός “σχεδίου δράσης” για τη Λωρίδα της Γάζας μετά τον πόλεμο, διαφορετικά θα “αναγκαζόταν να παραιτηθεί από την κυβέρνηση”, θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία την 8η Ιουνίου.

Σήμερα, χαιρετίζοντας την απελευθέρωση των τεσσάρων ομήρων, ο Γκαντς δήλωσε στην τηλεόραση ότι “δεν πρέπει να ξεχνάμε όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ισραήλ” καθώς η χώρα διεξάγει εδώ και οκτώ μήνες πόλεμο κατά της Χαμάς και ότι 116 όμηροι από τους 251 που απήχθησαν την 7η Οκτωβρίου συνεχίζουν να κρατούνται στη Γάζα, εκ των οποίων 41 θεωρούνται νεκροί από τον στρατό.

“Κατά συνέπεια, λέω στον πρωθυπουργό και στο σύνολο των ηγετών, σήμερα πρέπει να εξετάσουμε με υπευθυνότητα τι είναι σωστό και πώς μπορούμε να συνεχίζουμε από εκεί και πέρα”, τόνισε.

Ο Γκαντς θεωρείται φαβορί για τον σχηματισμό συνασπισμού σε περίπτωση πτώσης της κυβέρνησης Νετανιάχου και πρόωρων εκλογών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα