

Ο ακροδεξιός εταίρος στον κυβέρνηση συνασπισμού του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου απείλησε την Τρίτη ότι θα αποχωρήσει σε τυχόν απόπειρα σύναψης μιας “απερίσκεπτης” συμφωνίας με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η πλαιστιανική οργάνωση.
“Απερίσκεπτη συμφωνία = διάλυση της κυβέρνησης”, έγραψε ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβίρ, του κόμματος Εβραϊκή Δύναμη στην πλατφόρμα X, εν μέσω αναφορών των μέσων ενημέρωσης ότι το Ισραήλ εξετάσει μια μακροχρόνια παύση της στρατιωτικής επιχείρησης κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, κατόπιν μεσολάβησης του Κατάρ και της Αιγύπτου.
Το κόμμα Εβραϊκή Δύναμη κατέχει έξι από τις 64 έδρες που είχε ο θρησκευτικός-δεξιός συνασπισμός του Νετανιάχου στο κοινοβούλιο των 120 εδρών πριν από τον πόλεμο της Γάζας. Μετά το ξέσπασμα του πολέμου, στις έδρες του κυβερνητικού συνασπισμού προστέθηκαν και οι 12 που κατέχει το κεντρώο κόμμα Εθνική Ενότητα που εντάχθηκε στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας που συστάθηκε.
Ο Μπεν-Γκβιρ και ο επίσης υπερεθνικής εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού Μπεζαλέλ Σμότριτς, του κόμματος Θρησκευτικός Σιωνισμός, έχουν ζητήσει να μην σταματήσει η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα και να επαναγκασταθούν Ισραηλινοί στον παλαιστινιακό θύλακο, από όπου αποχώρησε το Ισραήλ το 2005. Ο Νετανιάχου έχει απορρίψει την ιδέα ανοικοδόμησης εβραϊκών οικισμών στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά έχει διαμηνύσει ότι ο παλαιστινιακός θύλακος θα τεθεί υπό τον έλεγχο των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.
Σχετικά Νέα
Μήνυμα Πούτιν σε Τραμπ: Η Ρωσία σέβεται τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ, θέλουμε ίδια αντιμετώπιση για τα δικά μας
Σαφές μήνυμα προς η Ρωσία σέβεται τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ και πως θεωρεί.
Ο Έλτον Τζον καταγγέλλει το «εγκληματικό» σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας
Ο τραγουδιστής Έλτον Τζον δήλωσε σήμερα (18/5) πως νιώθει «απίστευτα προδομένος» από τη βρετανική.
Η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση με drones στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου – Νεκρή μια γυναίκα
Ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), η μεγαλύτερη που έχει εξαπολύσει η Μόσχα.
Ανοιχτός ο Νετανιάχου σε μια συμφωνία για το τέλος των ισραλινών επιχειρήσεων στη Γάζα
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως είναι ανοικτός σε μια συμφωνία.