Ισραήλ: Κυρώσεις κατά της εφημερίδας Haaretz για “προπαγάνδα” ζητά ο υπουργός Επικοινωνιών

Ο Ισραηλινός υπουργός Επικοινωνιών Σλόμο Κάρχι πρότεινε η κυβέρνηση να εγκρίνει ένα ψήφισμα για να σταματήσει οποιαδήποτε κρατική διαφήμιση, συνδρομές ή οποιαδήποτε άλλη εμπορική σύνδεση με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, κάνοντας λόγο για “ηττοπάθεια και ψευδή προπαγάνδα” του αριστερού εντύπου κατά του κράτους του Ισραήλ εν καιρώ πολέμου.

Σε μια επιστολή προς τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Γιόσο Φούκς, ο Κάρχι καταγγέλλει τη Haaretz για τη στάση που τηρεί μέσω της δημοσιογραφικής της κάλυψης στον πόλεμο του Ισραήλ με την Χαμάς και προτείνει το εβραϊκό κράτος να μην συνάψει νέες εμπορικές συμφωνίες με την εφημερίδα, να σταματήσει κάθε διαφήμιση σε αυτήν ακόμη και αν έχει πληρωθεί και να μην προχωρήσουν όποιες τυχόν εκκρεμείς πληρωμές.

“Από την αρχή του πολέμου, το γραφείο μου έχει λάβει πολλές καταγγελίες ότι η εφημερίδα Haaretz έχει υιοθετήσει μια επιζήμια γραμμή που υπονομεύει τους στόχους του πολέμου και αποδυναμώνει τη στρατιωτική προσπάθεια και τις αντοχές της κοινωνίας”, τονίζει ο Κάρχι.

Ισχυρίζεται ότι ορισμένα από τα άρθρα της Haaretz μπορεί ακόμη και να είναι αξιόποινα, υπογραμμίζοντας ότι είναι σίγουρος ότι αυτό θα “εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές”.

Ο Κάρχι έχει πρωτοστατήσει στην προσπάθεια ψήφισης έκτακτων κυβερνητικών κανονισμών που επιτρέπουν στο υπουργείο του να διακόψει τη λειτουργία ξένων ειδησεογραφικών δικτύων, που θεωρούνται επιβλαβή για την εθνική ασφάλεια. Δεν έχει ξαναστραφεί εναντίον εγχώριου μέσου ενημέρωσης.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα