

Δύο άτομα στο Ισραήλ που επέστρεψαν από το εξωτερικό βρέθηκαν με μια άγνωστη μέχρι πρότινος μετάλλαξη του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας το πρωί της Τετάρτης. Πρόκειται για ένας συνδυασμό της μετάλλαξης BA.1 (Όμικρον) και της μολυσματικής μετάλλαξης BA.2 (Όμικρον 2).
Οι δύο ασθενείς βρέθηκαν θετικοί αφού υποβλήθηκαν σε τεστ PCR κατά την προσγείωσή τους στο διεθνές αεροδρόμιο Ben-Gurion και τα δείγματά τους αλληλουχήθηκαν στο Ισραήλ.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της χώρας που επικαλείται η εφημερίδα Haaretz, οι ασθενείς είχαν ελαφρά συμπτώματα, όπως πυρετό, πονοκεφάλους και μυϊκούς πόνους, και δεν χρειάστηκαν εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα.
Ο επικεφαλής ειδικός του Ισραήλ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, καθηγητής Salman Zarka, δήλωσε στο Army Radio ότι οι ασθενείς είναι ένα ζευγάρι ηλικίας 30 ετών.
Οι μολύνσεις από τη μετάλλαξη Όμικρον μειώθηκαν την τελευταία εβδομάδα υπέρ της αύξησης των μολύνσεων από την μετάλλαξη Όμικρον 2 και οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, ανησυχούν για την εξάπλωση.
«Εξακολουθούμε να βλέπουμε μια συνεχή μείωση του αριθμού των λοιμώξεων σε όλες τις ομάδες και τις ηλικίες, αλλά το ποσοστό των λοιμώξεων έχει αρχίσει να αυξάνεται την τελευταία εβδομάδα», δήλωσε ο Zarka την Τρίτη.
Πηγή: Ηaaretz.com
Σχετικά Νέα
Γαλλία: Δίνει 10 εκατ. ευρώ για την επισκευή θωράκισης του πυρηνικό σταθμού Τσερνομπίλ
Η Γαλλία θα συνεισφέρει 10 εκατομμύρια ευρώ για την επισκευή της θωράκισης στον πυρηνικό.
Πυρκαγιά σε αποθήκη φύλαξης χημικών προϊόντων κοντά στη Σεβίλλη
Σχεδόν 80.000 άνθρωποι κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους, με κλειστά τα παράθυρα και.
Η Qatar Airways θα αγοράσει 160 αεροσκάφη από την Boeing έναντι 200 δισεκ. δολαρίων
Το Κατάρ υπέγραψε σήμερα μια συμφωνία για την αγορά δεκάδων αεροσκαφών από την αμερικανική.
Αίγυπτος: Συμφωνίες με ξένες εταιρείες για έρευνες πετρελαίου και επενδύσεις $221 εκατ.
Το υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου υπέγραψε την Τετάρτη πέντε συμφωνίες με διάφορες ξένες εταιρείες.