

Το Ισραήλ πρόκειται να προχωρήσει στη χορήγηση της δεύτερης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, δήλωσε την Πέμπτη ο ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος στον τομέα της υγείας, αλλά εκκρεμεί ακόμη η τελική απόφαση για την ευρύτερη χρήση.
Ένα ισραηλινό νοσοκομείο χορήγησε δοκιμαστικά την τέταρτη δόση του εμβολίου σε μια ομάδα εργαζομένων στον τομέα της υγείας τη Δευτέρα, στην πρώτη μεγάλη μελέτη για το αν ένας δεύτερος γύρος ενισχυτικών δόσεων θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον. Τα αποτελέσματα αναμένονται εντός δύο εβδομάδων.
Ανησυχώντας για τη ραγδαία εξάπλωση της Όμικρον, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του ισραηλινού Υπουργείου Υγείας συνέστησε την περασμένη εβδομάδα να χορηγήσει το Ισραήλ μια τέταρτη δόση του εμβολίου της Pfizer σε ιατρικό προσωπικό και σε άτομα άνω των 60 ετών ή με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Ωστόσο, ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Υγείας Nachman Ash, η έγκριση του οποίου απαιτείται για να ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία αναμνηστικών εμβολίων, δεν ανακοίνωσε αμέσως μια απόφαση, με ορισμένους εμπειρογνώμονες να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά δεδομένα για να δικαιολογήσουν τη χορήγηση της τέταρτης δόσης.
Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο Ash δήλωσε ότι αποφάσισε η τέταρτη δόση να προσφέρεται προς το παρόν μόνο σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και ότι εξετάζεται ακόμα αν θα διευρυνθεί η επιλεξιμότητα σε άλλες ομάδες πολιτών.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.