Ισχυρό μήνυμα υπέρ της συμμετοχής στις ευρωεκλογές έστειλε η Σοφία Ζαχαράκη από το Συμβούλιο Νεολαίας στις Βρυξέλλες

Αναφορικά με την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων για τη νεολαία στην Ελλάδα η υπουργός δήλωσε:

“Δίνουμε προτεραιότητα στην ενδυνάμωση των νέων και στην ενίσχυση της ανεξαρτησίας τους ειδικά υπό το φως των πιεστικών δημογραφικών προκλήσεων. Για τον σκοπό αυτό, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε οικονομικά προσιτή στέγη για όλους, διαθέτοντας 2,2 δις ευρώ για μια σειρά από προγράμματα στέγασης. Υλοποιούμε με επιτυχία το εμβληματικό πρόγραμμα “ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ”, το οποίο παρέχει χαμηλότοκα δάνεια ή άτοκα στεγαστικά δάνεια σε νεαρά άτομα και ζευγάρια ηλικίας από 25 ετών για την πρώτη αγορά κατοικίας. Έχουμε ήδη εκταμιεύσει 5.846 δάνεια συνολικού ύψους 565 εκατ. ευρώ. Μέσα από τις εθνικές πολιτικές και η Ελλάδα κάνει πράξη τις πολιτικές ενδυνάμωσης των νέων με το στεγαστικό με τη μείωση της ανεργίας των νέων συγχρόνως όμως με την εμπέδωση ενός κλίματος σταθερότητας και αισιοδοξίας που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη”.

Η Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε επίσης και στη θεσμοθέτηση της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας προκειμένου να διευκολυνθεί η ενεργός συμμετοχή των νέων στη διαμόρφωση των αποφάσεων και των πολιτικών σε τοπικό επίπεδο.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε δήλωσή της επισήμανε την ανάγκη της μέγιστης συμμετοχής των νέων στις επικείμενες ευρωεκλογές τονίζοντας ιδιαίτερα την καθιέρωση για πρώτη φορά, της επιστολικής ψήφου στη χώρα μας.

“Είναι εξαιρετικά σημαντική η συμμετοχή των νέων στις ευρωεκλογές ώστε η φωνή τους να μετρήσει πραγματικά. Ανέφερα στους συναδέλφους υπουργούς ότι στην Ελλάδα οι νέοι έχουν δικαίωμα ψήφου στα 17 και για πρώτη φορά με την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου θα διευκολύνουμε του νέους ανθρώπους που μπορεί να δουλεύουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, να ψηφίσουν” δήλωσε σχετικά.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου Νεολαίας, η Ελληνίδα υπουργός, είχε μια σειρά από διμερείς συναντήσεις. Συγκεκριμένα με την Επίτροπο Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Παιδείας και Νεολαίας κ. Iliana Ivanova, την υπουργό Παιδείας της Πολωνίας Barbara Nowacka, τον υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού Βουλγαρίας Georgi Glushkov και την υπουργό Οικογένειας και Νεολαίας της Ουγγαρίας Ágnes Hornung.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα