

Εφικτή χαρακτήρισε η ιρλανδική πλευρά την επίτευξη μιας συμφωνίας για το Brexit μέσα στις επόμενες ημέρες, μετά τις διαπραγματεύσεις του Σαββατοκύριακου.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών, Σάιμον Κόβενεϊ δήλωσε το πρωί της Δευτέρας από το Λουξεμβούργο ότι «μια συμφωνία είναι πιθανή και είναι δυνατόν αυτό να συμβεί μέσα στον Οκτώβριο. Μπορεί να συμβεί ακόμα και εντός της εβδομάδας. Αλλά δεν έχουμε ακόμα φτάσει σε αυτό το σημείο».
Παράλληλα, ο Κόβενεϊ επέμεινε ότι είναι πολύ σημαντικό να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στους διαπραγματευτές να αντιμετωπίσουν τις εκκρεμούσες δυσκολίες, οι οποίες ως επί το πλείστον επικεντρώνονται στο ζήτημα του αν θα παραμείνουν ευρωπαϊκά και για πόσο ακόμα τα σύνορα ανάμεσα σε Ιρλανδία και την ημι-αυτόνομη υπό βρετανικό έλεγχο Βόρεια Ιρλανδία. Ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ, πρόσθεσε ότι «παραμένουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν».
Σημειώνεται ότι οι αρχηγοί των κρατών – μελών της Ε.Ε. θα συναντηθούν την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, προκειμένου να αξιολογήσουν κατά πόσον είναι εφικτή μια συμφωνία πριν το Brexit, ήτοι την καταληκτική ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, στις 31 Οκτωβρίου.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.