

Ο πιο δημοφιλής γελοιογράφος του Ιράν, ο Καμπίζ Ντεραμπάχς, διάσημος για τα σατιρικά του σκίτσα για τον σύγχρονο κόσμο, πέθανε από επιπλοκές της Covid-19 σε ηλικία 79 ετών, μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Γεννημένος στην πόλη Σιράζ, στο νότιο Ιράν, ο Καμπίζ Ντεραμπάχς είχε παρουσιάσει τις εικονογραφήσεις του σε πολλές γνωστές εφημερίδες και περιοδικά όπως η New York Times και το Spiegel, καθώς και σε εκθέσεις σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας του.
Το 2014, ο Καμπίζ τιμήθηκε με το έμβλημα του ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων κατά τη διάρκεια τελετής στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Τεχεράνη. Έργα του περιλαμβάνονται στις συλλογές του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Τεχεράνης και του Μουσείου Κινουμένων Σχεδίων της Βασιλείας στην Ελβετία, καθώς και σε συλλογές μουσείων στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία.
Η πολύτιμη κληρονομιά του, που αντανακλά τη ζωή του ιρανικού λαού, θα μείνει στη μνήμη μας για πάντα, έγραψε ο Ιρανός υπουργός Πολιτισμού Μοχαμάντ-Μεχντί Εσμαϊλί σε μήνυμά του.
Σχετικά Νέα
Σύνοδος ΗΒ–ΕΕ στο Λονδίνο: Νέα εποχή συνεργασίας μετά το Brexit
Πέντε χρόνια μετά την οριστικοποίηση του Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μακρόν: Συγχαρητήρια στον νικητή των προεδρικών εκλογών στη Ρουμανία
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συνεχάρη τον Νικουσόρ Νταν για τη νίκη του στον.
Η Ιαπωνία αναστέλλει εν μέρει τις εισαγωγές πουλερικών από τη Βραζιλία λόγω της γρίπης των πτηνών
Η Ιαπωνία ανέστειλε τις εισαγωγές κρέατος πουλερικώναπό την πόλη Μοντενέγκρο και ζωντανών πουλερικών από.
Πορτογαλία: Παραιτείται ο ηγέτης των Σοσιαλιστών
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης των Σοσιαλιστών ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εγκαταλείψει την ηγεσία.