

Το Ιράν και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) είχαν σήμερα “εποικοδομητικές” συνομιλίες, δήλωσε ο διευθυντής του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας μέσα σ’ ένα πλαίσιο εντάσεων οι οποίες συνδέονται με την αμερικανική προσπάθεια να επιβληθούν και πάλι οι κυρώσεις του ΟΗΕ σε βάρος του Ιράν.
“Οι σημερινές συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές”, δήλωσε ο Αλί Ακμπάρ Σαλεχί αφού συνάντησε τον γενικό διευθυντή της IAEA Ραφαέλ Μαριάνο Γκρόσι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ιράν. “Αποφασίσθηκε η υπηρεσία να συνεχίσει το έργο της με επαγγελματικό και ανεξάρτητο τρόπο και το Ιράν επίσης να ενεργήσει μέσα στο πλαίσιο των δεσμεύσεών του”, πρόσθεσε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
“Θα αρχίσει ένα νέο κεφάλαιο συνεργασίας ανάμεσα στο Ιράν και τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας”, υπογράμμισε ο Σαλεχί.
Ο Ραφαέλ Μαριάνο Γκρόσι διαβεβαίωσε από την πλευρά του, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA, πως η προσέγγιση της IAEA έναντι του Ιράν, όταν ασκεί πίεση για να έχουν πρόσβαση οι επιθεωρητές σε ύποπτες πρώην πυρηνικές εγκαταστάσεις, δεν έχει πολιτικά κίνητρα.
“Δεν υπάρχει πολιτική προσέγγιση έναντι του Ιράν … Υπάρχουν ζητήματα που είναι ανάγκη να αντιμετωπισθούν … αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει κάποια πολιτική προσέγγιση έναντι του Ιράν”, δήλωσε ο Γκρόσι αφού συναντήθηκε με τον Σαλεχί.
ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ισραήλ: Επιχείρηση αναχαίτισης πυραύλου που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε νωρίς την Πέμπτη ότι εντόπισε την εκτόξευση πυραύλου από την.
Η κυβέρνηση Τραμπ επιβεβαίωσε την απέλαση μεταναστών στο Νότιο Σουδάν
Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας επιβεβαίωσε χθες Τετάρτη την απέλαση μεταναστών, στην πλειονότητά τους.
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ επιβεβαιώνει την απέλαση μεταναστών στο Νότιο Σουδάν
Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας επιβεβαίωσε χθες Τετάρτη την απέλαση μεταναστών, στην πλειονότητά τους.
Η Ουρουγουάη κάλεσε την πρέσβειρα του Ισραήλ
Η κυβέρνηση της Ουρουγουάης κάλεσε χθες την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Μοντεβιδέο, τη Μιχάλ.