Ιράν: Η Τεχεράνη κάνει λόγο για πρόοδο στις συνομιλίες για το πυρηνικό της πρόγραμμα

Η Τεχεράνη αναμένει να αρθούν οι αμερικανικές κυρώσεις στους τομείς του πετρελαίου, των τραπεζών αλλά και σε άλλους κλάδου, καθώς και αυτές που αφορούν σε πρόσωπα της χώρας και θεσμικούς φορείς βάσει των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής στις συνομιλίες στη Βιέννη.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του Ιράν για τα
πυρηνικά το Σάββατο, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

“Οι κυρώσεις … στον ενεργειακό τομέα του Ιράν, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, ή εκείνες που σχετίζονται με την αυτοκινητοβιομηχανία, τον χρηματοοικονομικό τομέα, τις τράπεζες και τα λιμάνια, όλες πρέπει να αρθούν βάσει των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής”, ανέφερε ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγκτσί, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Ο Araqchi δεν ανέφερε στο πλαίσιο ποιού μηχανισμού θα αρθούν οι κυρώσεις ούτε αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η Τεχεράνη θα ανταποκριθεί στα αιτήματα της Ουάσιγκτον και θα επιστρέψει στις δεσμεύσεις της, στο πλαίσιο της συμφωνίας.

“Θα διαπραγματευτούμε έως ότου υπάρχει προσέγγιση στις θέσεις των δύο πλευρών και ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας”, είπε ο Αραγκτσί. “Εάν εκπληρωθούν, θα υπάρξει συμφωνία, αν όχι φυσικά δεν θα υπάρξει συμφωνία.”

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ πάντως, δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει τις αναφορές των ιρανικών μέσων ενημέρωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα