

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε σήμερα Σάββατο πως 25 εκατομμύρια Ιρανοί έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό και άλλα 35 εκατομμύρια κινδυνεύουν να μολυνθούν από αυτόν.
Οι αριθμοί αυτοί, που, όπως είπε ο Ροχανί, βασίζονται σε μια νέα έκθεση του υπουργείου Υγείας, είναι κατά πολύ υψηλότεροι του επίσημου απολογισμού του Ιράν που κάνει λόγο για 269.440 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2. Σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο Ροχανί δεν αναφέρθηκε στην ασυμφωνία αυτή.
Το Ιράν, με πληθυσμό άνω των 80 εκατομμυρίων, είναι η πιο σκληρά πληγείσα χώρα στη Μέση Ανατολή από την επιδημία.
«Οι εκτιμήσεις μας είναι πως μέχρι τώρα 25 εκατομμύρια Ιρανοί έχουν μολυνθεί με τον ιό αυτόν και περίπου 14.000 έχουν πεθάνει δυστυχώς», ανέφερε στην ομιλία του ο Ροχανί.
«Υπάρχει η πιθανότητα από 30 έως 35 εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι να τεθούν σε κίνδυνο», είπε.
«Συνολικά, τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι έχουν νοσηλευθεί», είπε.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες πως 13.791 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας της Covid-19.
Σχετικά Νέα
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία αρνείται ότι παρατείνει τις συνομιλίες για τη διευθέτηση της σύγκρουσης
Στην Ουκρανία ο πόλεμος συνεχίζεται παρά την αμερικανική παρέμβαση. Ο Πούτιν μάλιστα, σήμερα (21/5),.
Πεσκόφ: Θα καταρτίσουμε ξεχωριστό κατάλογο όρων για την κατάπαυση του πυρός
Για ξεχωριστό κατάλογο όρων για κατάπαυση του πυρός με την Ουκρανία έκανε λόγο ο.
Κίνα: Σημαντικές οι εμπορικές συνομιλίες των ΗΠΑ αλλά το “κλειδί” είναι η πολυμέρεια
Ως σημαντικό βήμα προς τη γεφύρωση των διαφορών χαρακτήρισε η Κίνα τις εμπορικές συνομιλίες.
Ο Έλον Μασκ «φλερτάρει» με το τρισεκατομμύριο: Οι 10 πλουσιότεροι Αμερικανοί κέρδισαν 365 δισ. δολάρια τον τελευταίο χρόνο
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της ανάλυσης της Oxfam, σύμφωνα με τα οποία οι.