Ηράκλειο: Νέο κρούσμα Candia Auris – Ασυμπτωματικός ο ασθενής

Δεύτερο κρούσμα του ανθεκτικού μύκητα Candida Auris εντοπίστηκε σε τυχαίο έλεγχο σε ασθενή που νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες στο ΠΑΓΝΗ. Πρόκειται για 64χρονο ασυμπτωματικό άνδρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ για άλλο πρόβλημα υγείας, μετά από παραπομπή γιατρών άλλου νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού.

Την διάγνωση του νέου αυτού περιστατικού, λίγες ημέρες μετά την γνωστοποίηση της νοσηλείας ηλικιωμένου άνδρα με τον ίδιο μύκητα στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου, επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Όπως εξήγησε, ο 64χρονος βρέθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ανθεκτικό μύκητα σε τυχαίο έλεγχο, ο μύκητας τυποποιήθηκε χθες και ήδη ο ασθενής, που παραμένει ασυμπτωματικός, έχει απομονωθεί και ακολουθεί την προβλεπόμενη θεραπευτική αγωγή. Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη ήδη έχει γίνει η ιχνηλάτηση του περιβάλλοντός του και δεν έχουν εντοπισθεί άλλες προσβολές. «Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν εμπνέει καμία ανησυχία», τόνισε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ.

Ο εντοπισμός του νέου κρούσματος Candida Auris προβληματίζει τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τις υγειονομικές αρχές, καθώς πρόκειται για μύκητα ανθεκτικό στα αντιμυκητιασικά φάρμακα, που αντιμετωπίζεται πιο δύσκολα από άλλα στελέχη.

Σημειώνεται, πάντως, πως στην περίπτωση του 70χρονου που νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με τον Candida Auris, οι τελευταίες καλλιέργειες έδειξαν ότι ήταν αρνητικός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα