Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Ήπιες μεταβολές σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή στον απόηχο της χθεσινής απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει τα επιτόκια της κατά 25 μονάδες βάσης όπως είχαν προεξοφλήσει οι αγορές.

Αυτή ήταν η πρώτη μείωση των επιτοκίων από το 2019, με την πρόεδρο της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ να εμφανίζεται ωστόσο επιφυλακτική για τη συνέχεια, σημειώνοντας ότι ο δρόμος για την επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο του 2% θα έχει εμπόδια. Η επικεφαλής της ΕΚΤ προειδοποίησε εξάλλου ότι ο “πληθωρισμός είναι πιθανόν να παραμείνει πάνω από τον στόχο” και επανέλαβε ότι “η ΕΚΤ δεν δεσμεύεται εκ των προτέρων για συγκεκριμένη πορεία των επιτοκίων”.

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται με μικρά κέρδη 0,1% στις 525,28 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει μικρές απώλειες 0,1% στις 18.637,64 μονάδες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,1% τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν να σημειώσει άνοδο 0,3%.

Η Bundesbank στην εξαμηνιαία επικαιροποίηση των προβλέψεων της που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα αναφέρει ότι η γερμανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά μόλις 0,3% φέτος, κάτω από το 0,4% που είχε προβλεφθεί τον Δεκέμβριο, ενώ η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί στο 1,1% το επόμενο έτος, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για 1,2%.

Ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,1% στις 8.045,62 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει μικρά κέρδη 0,05%.
Play Video

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,2%, όπως και ο ισπανικός IBEX.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα