Αρνητικά πρόσημα στο χρηματιστήριο Αθηνών

Σε αρνητικά εδάφη διολισθαίνει αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δεν καταφέρνει να κρατήσει το θετικό πρόσημο που είχε στην έναρξη της συνεδρίασης, με τις 900 μονάδες να αποδεικνύονται ένα δύσκολο εγχείρημα, την ώρα που αρκετά χαρτοφυλάκια επιδίδονται σε αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων ενόψει του τέλους του έτους.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,29% στις 888,49 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,13% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.240,46 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 1,25% στις 864,21 μονάδες.

Έχοντας ολοκληρώσει ένα ανοδικό πενθήμερο, το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει εστιάσει σήμερα αφενός στο business plan της ΔΕΗ, αλλά και στην αύξηση κεφαλαίου της Λάμδα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα στεφθεί με επιτυχία, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι ζωηρό. Η ολοκλήρωση της ΑΜΚ θα ανοίξει και την πόρτα για να αρχίσει ένα σημαντικό μέρος του έργου στο Ελληνικό, το οποίο και αναμένει η αγορά.

Η χρονιά φαίνεται να κλείνει με τους καλύτερους οιωνούς για το 2020 με τον ΓΔ να έχει αξιοζήλευτη απόδοση παγκοσμίως μιας και ήδη τρέχει με 45% απόδοση κάτι που σταδιακά προσελκύει και νέους ξένους και Έλληνες επενδυτές.

Στο ταμπλό τώρα, το +2,11% της Coca Cola και το +1,02% της ΔΕΗ στηρίζουν το θετικό πρόσημο της αγοράς, με τις ΟΛΠ, Motor Oil, Aegean, Eurobank, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Titan, Φουρλής, ΟΤΕ, Λάμδα και ΕΧΑΕ να ακολουθούν με μικρά κέρδη.

Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχαλκο, Alpha Bank, Εθνική, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ, Jumbo και Σαράντης, αλλά καμία δεν κινείται με απώλειες που ξεπερνούν το 1%. Χωρίς μεταβολή τα Ελληνικά Πετρέλαια.

 

πηγή  capital.gr

Σχετικά Νέα