Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές – «Δειλό» rebound του CAC 40 μετά από μία δύσκολη εβδομάδα

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν ελαφρώς ανοδικά τη Δευτέρα, με τους δείκτες να προσπαθούν να αλλάξουν το κλίμα που δημιουργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με τους επενδυτές και τις μετοχές να κινούνται μέσα σε ένα θολό πολιτικό και οικονομικό σκηνικό, κυρίως λόγω της πολιτικής αστάθειας στην Γαλλία

Ο Stoxx 600 έκλεισε 0,09% υψηλότερα στις 511,49 μονάδες, μετά από μια ασταθή πρωινή συνεδρίαση. Οι περισσότεροι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια διαπραγματεύθηκαν σε μικτές περιοχές, με απώλειες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, με πτώση 1%, ενώ τα ταξίδια σημείωσαν αύξηση 1,6%. Ο Eurostoxx 50 κέρδισε 0,84% στις 4.879 μονάδες.

Στη Γαλλία όπου έχει στραφεί όλη η προσοχή όλων των επενδυτών, ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,91%, επιστρέφοντας σε θετικό έδαφος, με τους επενδυτές να αναλύουν διαρκώς τις επιπτώσεις που θα έχει ενδεχόμενο νίκης του ακροδεξιού κόμματος της Λεπέν στις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές της χώρας. Ο δείκτης υποχώρησε περισσότερο από 6,2% την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας τη χειρότερη εβδομαδιαία απώλειά του από τον Μάρτιο του 2022.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ενισχύθηκε 0,40% στις 18.073 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 8.142 μονάδες με πτώση 0,06%. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε κέρδη 0,74% στις 32.908 μονάδες, ενώ τέλος, ο ισπανικός IBEX 35 αποδυναμώθηκε 0,30% στις 10.959 μονάδες.

Οι επενδυτές τώρα αναμένουν την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) για τα επιτόκια την Πέμπτη. Η Κεντρική Τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει αμετάβλητη την νομισματική της πολιτική και τα επιτόκια στο 5,25% με τους οικονομολόγους να εκτιμούν σε έρευνα του Reuters ότι μείωση θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, ο πληθωρισμός στην Ιταλία αυξήθηκε ελαφρώς τον Μάιο, με μηνιαία άνοδο 0,2%, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ιταλικής στατιστικής υπηρεσίας (ISTAT). Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) αυξήθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα