Ήπια άνοδος στις ασιατικές αγορές

Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι ασιατικές μετοχές ανακάμπτοντας μετά από μια εβδομάδα έντονης μεταβλητότητας, καθώς οι εμπορικές ανησυχίες επιβάρυναν το επενδυτικό αίσθημα.

Στο μεταξύ, οι αγορές στην Ιαπωνία, την Ινδία και την Σιγκαπούρη παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

“Οι εμπορικές ανησυχίες παρέμειναν η κινητήριος δύναμη των αγορών στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, με τους δείκτες να εμφανίζουν έντονη ευαισθησία σε δημοσιεύματα που αφορούσαν τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας”, σχολίασε ο Jack Chambers της ANZ σε note του που είδε το φως της δημοσιότητας την Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμά του την Παρασκευή το Bloomberg μετέδωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση καθυστερεί την έγκριση των αδειών για να μπορούν οι αμερικανικές επιχειρήσεις να συναλλάσσονται με τον κινεζικό κολοσσό Huawei Technologies Co. σε αντίποινα για την απόφαση της Κίνας να αναστείλει τις αγορές αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ.

Στο ταμπλό, ήπια ανοδικά κινούνται στο μεταξύ και οι κινεζικοί δείκτες, με τον Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα να ενισχύεται κατά 0,83%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει οριακά κέρδη ύψους 0,05%.

Στην Αυστραλία ο ASX 200 σημείωσε οριακά κέρδη της τάξης του 0,09%. Σταθεροποιητικά κινήθηκε το χρηματιστήριο της Νέας Ζηλανδίας.

Σε θετικό έδαφος και ο Kospi στη Νότια Κορέα που καταγράφει άνοδο 0,34%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα