Ήπια ανοδική τάση στις ευρωαγορές

Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν το πολιτικό χάος στην Βρετανία ενόψει Brexit, ενώ παράλληλα υπάρχουν προσδοκίες για νομισματική και δημοσιονομική χαλάρωση από τις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη λόγω των αδύναμων μακροοικονομικών στοιχείων που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 κινείται σταθεροποιητικά, με τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου να κερδίζουν 0,9% μετά τα δημοσιεύματα ότι οι ΗΠΑ μπορεί να επιβάλλουν περαιτέρω κυρώσεις στις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιτάν. Ο Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,13%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,31%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,44%, ενώ ο γαλλικός CAC κινείται οριακά πάνω.

Θετικό κλίμα και στην ευρωπεριφέρεια, με τον ισπανικό IBEX να κερδίζει 0,19%, τον ιταλικό FTSE MIB να καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,23% και τον πορτογαλικό PSI να ενισχύεται κατά 0,20%.

Νωρίτερα, θετικά πρόσημα κυριάρχησαν στα ασιατικά ταμπλό, καθώς οι επενδυτές ενσωματώνουν στις εκτιμήσεις και στις κινήσεις τους τα πλέον πρόσφατα μακροοικονομικά στοιχεία. Την Κυριακή ανακοινώθηκε ότι ο όγκος του εμπορίου της Κίνας με τις ΗΠΑ τον Αύγουστο σημείωσε σημαντική πτώση, ειδικά μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης επιβολής νέων δασμών από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Σχετικά Νέα