

Σε μια κίνηση που δεν έχει προηγούμενο, η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ πως αφαιρεί από τέσσερις ειδησεογραφικούς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων οι New York Times, τους χώρους που τους έχουν παραχωρηθεί ως γραφεία στο Πεντάγωνο, λέγοντας πως θέλει να κάνει χώρο για άλλους.
Σύμφωνα με ένα μνημόνιο με τίτλο «Νέο Ετήσιο Πρόγραμμα Εναλλαγής Μέσων Ενημέρωσης», εκτός από τους New York Times, οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί National Public Radio, NBC News (ανήκει στην Comcast Corp) και Politico πρέπει επίσης να εκκενώσουν τα γραφεία τους μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου. Στη θέση τους, τα γραφεία θα πάρουν οι οργανισμοί New York Post, One America News Network, Breitbart News Network και HuffPost News.
Κάθε χρόνο, από ένας οργανισμός των έντυπων, των ιντερνετικών, των τηλεοπτικών και των ραδιοφωνικών μέσων ενημέρωσης θα εναλλάσσονται στο Πεντάγωνο «ώστε να επιτραπεί σε όλους να έχουν τη μοναδική ευκαιρία να κάνουν ρεπορτάζ» μέσα από το Πεντάγωνο, αναφέρεται στο μνημόνιο.
«Είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση να μας στερήσουν ένα θάλαμο μεταδόσεων στο Πεντάγωνο που χρησιμοποιούσαμε για πολλές δεκαετίες», δήλωσε μέσω email εκπρόσωπος του NBC News.
Το NPR εξέφρασε ανησυχία για την απόφαη και κάλεσε το υπουργείο Άμυνας να επεκτείνει τους χώρους γραφείων που είναι διαθέσιμοι ώστε όλοι οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί, που καλύπτουν το Πεντάγωνο, να έχουν ισότιμη πρόσβαση.
Οι New York Times και το Politico δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για να σχολιάσουν εκτός του ωραρίου εργασίας.
Περισσότεροι από 24 ειδησεογραφικοί οργανισμοί μεταδίδουν από το Πεντάγωνο. Η ένωση Pentagon Press Association, η οποία αντιπροσωπεύει τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το υπουργείο Άμυνας, εξέφρασε τη «μεγάλη ανησυχία της γι’ αυτή την άνευ προηγουμένου κίνηση του υπουργείου Άμυνας να ξεχωρίσει μεγάλα επαγγελματικά μέσα ενημέρωσης».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Σχετικά Νέα
Μήνυση στη Google από το Μεξικό για τον «κόλπο της Αμερικής»
Σε μήνυση εις βάρος της Google προχώρησε το Μεξικό, καθώς άλλαξε το όνομα του Κόλπου.
Γερμανία: Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του νέου ΥΠΕΞ με τον Αμερικανό ομόλογό του
Ο νέος επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Γιόχαν Βάντεφουλ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών.
ΗΠΑ: Συνελήφθη ο δήμαρχος Νιούαρκ έξω από κέντρο κράτησης μεταναστών – «Δεν έκανα τίποτα κακό», δήλωσε μετά την απελευθέρωσή του
Ο δήμαρχος του Νιούαρκ, της μεγαλύτερης πόλης του Νιου Τζέρσεϊ, Ρας Μπαράκα συνελήφθη έξω.
Πακιστάν: Σε εξέλιξη ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της Ινδίας
Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν εξαπολύουν ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της Ινδίας, λίγες ώρες αφότου.