ΗΠΑ: Συνέλαβαν γυναίκα σε ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο μετά από… καταδίωξη

Με χειροπέδες κατέληξε μια γυναίκα στο Όρεγκον των ΗΠΑ, καθώς χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο ανάγκασε τους αστυνομικούς σε μια καταδίωξη με ιδιαίτερα μικρή ταχύτητα, στην προσπάθειά τους να την σταματήσουν για οδήγηση στο πεζοδρόμιο και χωρίς κράνος.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο ωστόσο το βίντεο από τις κάμερες που έφεραν οι αστυνομικοί δημοσιεύτηκε από το ABC News την Πέμπτη. Σ’ αυτό φαίνεται η γυναίκα να επιστρέφει στο σπίτι της από ένα μπαρ. Κάποια στιγμή την σταματούν αστυνομικοί σε περιπολικό και της δίνουν κλήση παρά τις εξηγήσεις της ότι κατέχει το όχημα με συνταγή γιατρού και ότι δεν μπορεί να μετακινηθεί με άλλον τρόπο, όπως είπε ο δικηγόρος της.

«Είναι το αναπηρικό αμαξίδιό μου. Με αυτό μετακινούμε. Δεν έχω αυτοκίνητο» λέει η γυναίκα στους αστυνομικούς. «Παραμένει ένα ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο» της απαντάει ένας από αυτούς. «Παίρνετε την αναπηρία μου και την ρίχνετε στα σκουπίδια» ανταπαντάει εκείνη.

Μόλις της δίνουν την κλήση, η γυναίκα σηκώνεται και φεύγει, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις ότι θα πάει στη φυλακή αν δεν σταματήσει. Αυτή συνεχίζει ακάθεκτη και έτσι οι αστυνομικοί με το περιπολικό την καταδιώκουν μέχρι το γκαράζ του σπιτιού της, όπου την συλλαμβάνουν με την κατηγορία ότι προσπάθησε να ξεφύγει από τις αρχές, διαπληκτίστηκε με αστυνομικό και επέδειξε ταραχώδη συμπεριφορά.

Η γυναίκα, όπως έγινε γνωστό, πάσχει από τη νόσο Best, μια γενετική ανωμαλία που προκαλεί εκφύλιση της ωχράς κηλίδας στα δύο μάτια ενώ έχει ακόμα χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και περιφερική νευροπάθεια. Μέσα στις επόμενες μέρες ο δικηγόρος της πρόκειται να καταθέσει μήνυση κατά των αστυνομικών που ήταν παρόντες στο παριστατικό.

 

Σχετικά Νέα