ΗΠΑ: Προβάδισμα Τραμπ κατά 9 μονάδες έναντι Μπάιντεν σύμφωνα με δημοσκόπηση

Κατά 9 μονάδες προηγείται ο Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ, έναντι του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2024.

Η έρευνα που διεξήχθη για τα ΜΜΕ «ABC/Washington Post» αποκάλυψε τα αποτελέσματα μιας υποθετικής σύγκρισης μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ.

Στην έρευνα, το 51% των ερωτηθέντων υποστήριξε τον Τραμπ, ενώ ο Μπάιντεν έλαβε 42% υποστήριξη, 9 μονάδες πίσω από τον προκάτοχό του.

Σε παρόμοια έρευνα που διεξήχθη από τα ίδια μέσα «ABC/Washington Post» τον περασμένο Φεβρουάριο, η υποστήριξη προς τον Τραμπ καταγράφηκε στο 48% και η εκείνη για τον Μπάιντεν στο 45%.

Στην εν λόγω έρευνα, η δημόσια υποστήριξη για τις οικονομικές και μεταναστευτικές πολιτικές του Μπάιντεν ήταν επίσης χαμηλή.

Μόνο το 37% των ερωτηθέντων ενέκρινε την απόδοση του Μπάιντεν στην εργασία του, ενώ το 56% βαθμολόγησε αρνητικά τον Πρόεδρο. Το 44% των ενηλίκων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι χειροτέρεψαν οικονομικά κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Μπάιντεν.

Ενώ το ποσοστό εκείνων που εγκρίνουν την πολιτική του Μπάιντεν στο μεταναστευτικό ήταν 23%, το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι είναι πολύ μεγάλος για ένα νέο πόστο μετά τις προεδρικές εκλογές του 2024 προσδιορίστηκε στο 74%.

Στην έρευνα, σε σύγκριση με τον Μπάιντεν, το 48% των συμμετεχόντων βαθμολόγησαν θετικά τις επιδόσεις του Τραμπ κατά τη διάρκεια της θητείας του, ενώ το 49% τις βαθμολόγησαν αρνητικά.

Όταν ο Τραμπ έφευγε από τον Λευκό Οίκο, η δημόσια υποστήριξη ήταν στο 38% και το ποσοστό εκείνων που δεν τους άρεσε η απόδοση της δουλειάς του κυμαινόταν γύρω στο 60%.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη σε δύο γλώσσες, αγγλικά και ισπανικά και επιλέχθηκε τυχαία τηλεφωνικά σε όλη τη χώρα, διεξήχθη το διάστημα 15-20 Σεπτεμβρίου μεταξύ 1.006 ενηλίκων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα