

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ ανακοίνωσε στα μέλη του επιτελείου του ότι θα παραιτηθεί από το πόστο του στα τέλη Αυγούστου, υποκύπτοντας στις ισχυρές πιέσεις των Δημοκρατικών συναδέλφων του.
Την απόφαση του Μενέντεζ ανέφεραν τρεις πηγές στους New York Times. Μία από τις πηγές είπε ότι ο Μενέντεζ θα παραιτηθεί στις 20 Αυγούστου και ότι μπορεί να ανακοινώσει δημόσια την απόφασή του ακόμα και σήμερα.
Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν έκρινε την περασμένη εβδομάδα ένοχο τον γερουσιαστή για τις 16 ποινικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε συμπεριλαμβανομένης της δωροληψίας.
Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, είχε καλέσει τον Μενέντεζ να υποβάλει την παραίτησή του.
Ο 70χρονος Μενέντεζ επί μήνες αφότου είχαν γίνει γνωστές οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ήταν ανένδοτος απέναντι στις εκκλήσεις δεκάδων Δημοκρατικών της Γερουσίας να παραιτηθεί.
Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι δεν ήταν ένοχος καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης των οκτώ εβδομάδων, με τους δικηγόρους του να υποστηρίζουν ότι τα δώρα που δέχθηκε δεν μπορούσαν να θεωρηθούν δωροδοκίες, επειδή οι εισαγγελείς δεν είχαν αποδείξει ότι προέβη σε κάποια συγκεκριμένη ενέργεια ως αποτέλεσμα της λήψης τους.
Η σύζυγος του Μενέντεζ, Ναντίν Αρσλάνιαν Μενέντεζ, αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες στην υπόθεση δωροδοκίας, αλλά η δίκη της αναβλήθηκε προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο του μαστού. Έχει δηλώσει αθώα.
Οι δικηγόροι του είχαν προσπαθήσει να μεταθέσουν τις ευθύνες στην κυρία Μενέντεζ, παρουσιάζοντάς την ως ένα οικονομικά προβληματικό άτομο που ήλπιζε να «αποκτήσει μετρητά και περιουσιακά στοιχεία με οποιονδήποτε τρόπο».
Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελείς στηρίχθηκαν σε μαρτυρίες εμπειρογνωμόνων, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνύματα του Μενέντεζ για να αποδείξουν ότι ο γερουσιαστής δέχτηκε πλουσιοπάροχες αμοιβές από ξένες κυβερνήσεις. Είπαν ότι στα δώρα περιλαμβάνονταν ράβδοι χρυσού αξίας άνω των 100.000 δολαρίων.
Σχετικά Νέα
Μήνυμα Πούτιν σε Τραμπ: Η Ρωσία σέβεται τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ, θέλουμε ίδια αντιμετώπιση για τα δικά μας
Σαφές μήνυμα προς η Ρωσία σέβεται τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ και πως θεωρεί.
Ο Έλτον Τζον καταγγέλλει το «εγκληματικό» σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας
Ο τραγουδιστής Έλτον Τζον δήλωσε σήμερα (18/5) πως νιώθει «απίστευτα προδομένος» από τη βρετανική.
Η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση με drones στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου – Νεκρή μια γυναίκα
Ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), η μεγαλύτερη που έχει εξαπολύσει η Μόσχα.
Ανοιχτός ο Νετανιάχου σε μια συμφωνία για το τέλος των ισραλινών επιχειρήσεων στη Γάζα
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως είναι ανοικτός σε μια συμφωνία.