

Οι πρόσφατες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας είναι «ανησυχητικές και αντιπαραγωγικές» για τις πρωτοπάθειες μείωσης της έντασης και η Πιονγκγιάνγκ θα έπρεπε αντ’ αυτού να συμμετάσχει σε συνομιλίες, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη Βόρεια Κορέα.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ύστερα από συνάντηση με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του στη Σεούλ, ο ειδικός απεσταλμένος Σουνγκ Κιμ είπε ότι οι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες στην διερεύνηση «διαρκούς και ουσιαστικής διπλωματίας» με τη Βόρεια Κορέα.
«Ο στόχος μας παραμένει η πλήρης αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου», δήλωσε ο Κιμ. «Γι’ αυτό τον λόγο η πρόσφατη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Πιονγκγιάνγκ, μια από τις πολλές τις τελευταίες έξι εβδομάδες, είναι ανησυχητική και αντιπαραγωγική για την επίτευξη προόδου προς μια ειρήνη διαρκείας στην κορεατική χερσόνησο».
Η Πιονγκγιάνγκ έχει ως τώρα απορρίψει τα ανοίγματα των ΗΠΑ, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον και τη Σεούλ ότι μιλούν για διπλωματία ενώ κλιμακώνουν την ένταση με τις δικές τους στρατιωτικές δραστηριότητες.
Την Πέμπτη, η Βόρεια Κορέα είπε ότι οι ΗΠΑ αντιδρούν υπερβολικά στην δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου εκτοξευόμενου από υποβρύχιο, την οποία χαρακτήρισε αμυντική ενέργεια, και αμφισβήτησε την ειλικρίνεια της προσφοράς της Ουάσινγκτον για συνομιλίες, προειδοποιώντας για συνέπειες.
Η εκτόξευση αυτή παραβίασε πολλά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και αποτελεί απειλή για τους γείτονες της Βόρειας Κορέας και τη διεθνή κοινότητα, είπε ο Κιμ.
«Καλούμε τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει αυτές τις προκλήσεις και άλλες αποσταθεροποιητικές ενέργειες και αντ’ αυτού να συμμετάσχει σε διάλογο», δήλωσε o ίδιος. «Παραμένουμε σταθεροί στο να συναντηθούμε με την Βόρεια Κορέα χωρίς προϋποθέσεις και έχουμε ξεκαθαρίσει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν εχθρική πρόθεση προς την Βόρεια Κορέα».
Σχετικά Νέα
-
Ο νέος Πάπας Λέων ΙΔ’ είναι λάτρης του τένις και φίλαθλος των Σικάγο Καμπς στο μπέιζμπολ
Ο 69χρονος Αμερικανός Ρόμπερτ Φράνσις Πρέβοστ, νυν Πάπας Λέων ΙΔ΄, εκλέχθηκε χθες (8/5) μετά.
Πάπας Λέων 14ος: Την Κυριακή 18 Μαΐου η λειτουργία για την ενθρόνισή – «Κάποιοι θεωρούν την πίστη κάτι παράλογο» είπε
Την πρώτη του Θεία λειτουργία ως ποντίφικας στην Καπέλα Σιξτίνα, με τη συμμετοχή του.
Πούτιν και Τραμπ αλληλοσυγχαίρονται για την επέτειο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέσω συμβούλων
Αλληλοσυγχαρητήρια για την 80ή επέτειο της ήττας της ναζιστικής Γερμανίας αντάλαξαν ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Δανία σε ΗΠΑ: Δεν μπορούμε να ανεχθούμε καμία περίπτωση κατασκοπείας στη Γροιλανδία
Η πρωθυπουργός στη Δανία Μέτε Φρεντέρικσεν κατήγγειλε σήμερα την πιθανότητα διενέργειας κατασκοπείας από τις.