

Διαδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και πάλι σήμερα σε πόλεις των ΗΠΑ, μία ημέρα μετά την κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ, του οποίου ο θάνατος κατά τη βίαιη προσαγωγή του από αστυνομικούς πυροδότησε το μεγαλύτερο ξέσπασμα αντιρατσιστικού ακτιβισμού από την εποχή των πολιτικών δικαιωμάτων της δεκαετίας του 1960.
Εκατοντάδες διαδηλωτές στο Σιάτλ, στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο νωρίς σήμερα ζητώντας την παραίτηση του δημάρχου και μεταρρυθμίσεις στο αστυνομικό σώμα.
Διαδηλώσεις αναμένονται και σε άλλες πόλεις, από την Ατλάντα έως τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, κατά την 16η διαδοχική ημέρα κινητοποιήσεων.
Στην Ουάσιγκτον, ένας από τους αδελφούς του Φλόιντ αναμένεται σήμερα να απευθυνθεί σε επιτροπή της ελεγχόμενης από τους Δημοκρατικούς Βουλής, καθώς οι βουλευτές θα ασχοληθούν με τα ζητήματα της αστυνομικής βίας και της φυλετικής αδικίας.
Πλήθος κόσμου συνόδευσε τη σορό του Φλόιντ χθες στην εκκλησία του Χιούστον, στο Τέξας, προτού ταφεί δίπλα στη μητέρα του, την οποία καλούσε σε βοήθεια ενόσω προσπαθούσε απεγνωσμένα να πάρει ανάσα κάτω από το γονατο του αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν. «Όλοι θα τον θυμούνται. Θα αλλάξει τον κόσμο», δήλωσε συγκινημένος ο αδελφός του Ρόντνεϊ.
Οι διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού που άρχισαν με τον θάνατο του Φλόιντ εισέρχονται τώρα στην τρίτη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Έκτοτε, ογκώδεις συγκεντρώσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε αρκετές πόλεις – στην Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο. Το κύμα οργής ωστόσο εξαπλώθηκε και σε άλλες χώρες της δύσης και όχι μόνο, από το Λονδίνο και το Παρίσι έως το Ναϊρόμπι.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.
ΗΠΑ: Πρός απαγόρευση ορισμένων τεχνητών χρωστικών ουσιών σε τρόφιμα από τον Κένεντι
Ο υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ πρόκειται να ανακοινώσει την απαγόρευση ορισμένων τεχνητών.