

Την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για την αύξηση του ανώτατου ορίου του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ επεσήμανε εκ νέου την Τετάρτη η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, επαναλαμβάνοντας ότι είναι κρίσιμο η συμφωνία να επιτευχθεί έως τις αρχές Ιουνίου.
Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να καθοριστεί επακριβώς η ημέρα που η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ξεμείνει από πόρους, ωστόσο τόνισε είναι “σχεδόν σίγουρο” πως αυτό θα συμβεί στις αρχές του επόμενου μήνα.
Μιλώντας σε εκδήλωση της Wall Street Journal, η Γέλεν εξήγησε ότι εάν παρέλθει η κρίσιμη ημερομηνία χωρίς να υπάρξει συμφωνία για την αύξηση της οροφής του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ, τότε η χώρα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει ορισμένες υποχρεώσεις της.
Σημείωσε ότι θα ενημερώσει σύντομα το Κογκρέσο για την πορεία των δημόσιων οικονομικών των ΗΠΑ.
Σχετικά Νέα
Βέλγιο: Μητέρα ξέχασε το κοριτσάκι της στο αυτοκίνητο
Ακόμα ένα περιστατικό που θυμίζει την τραγωδία στην Άρτα με γονέα που ξέχασε το.
Μπελέρης: Παραμένει κρατούμενος – «Σταλινική ενέργεια του Ράμα», λέει ο Μπερίσα
«Καλώ τους κατοίκους του Δήμου Χειμμάρας να προσέλθουν όλοι στην εκλογική διαδικασία και να.
Qatargate: Νεό οργανισμό δεοντολογίας προτείνουν οι Βρυξέλλες
Η Ευρωπαϊκή Ένωση φιλοδοξεί να κάνει μια νέα αρχή μετά το σκάνδαλο διαφθοράς και.
ΗΠΑ: Συνελήφθη 58χρονη που πυροβόλησε και σκότωσε Αφροαμερικανή γειτόνισσά της
Μια γυναίκα συνελήφθη χθες Τρίτη στη Φλόριντα, τέσσερις ημέρες αφού πυροβόλησε και σκότωσε μια.