ΗΠΑ: Μειώθηκε η εμπιστοσύνη των μικρών επιχειρήσεων τον Μάιο

Πτώση σημείωσε η εμπιστοσύνη των μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ τον Μάιο, για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες, καθώς η ανησυχία για την έλλειψη εργατικών χεριών και για τον πληθωρισμό, επηρέασε τις οικονομικές προοπτικές των ιδιοκτητών επιχειρήσεων.

Ο δείκτης της Εθνικής Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB) σημείωσε πτώση 0,2 μονάδων στις 99,6 μονάδες τον Μάιο, μετά από τρεις συνεχόμενες μηνιαίες αυξήσεις.

Πέντε από τους 10 συντελεστές του δείκτη βελτιώθηκαν, τρεις υποχώρησαν και δύο έμειναν αμετάβλητες.

“Εάν οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων μπορούσαν να προσλάβουν περισσότερους εργαζόμενους να φροντίσουν τους πελάτες, οι πωλήσεις θα ήταν υψηλότερες και θα έφταναν πιο κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα”, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της NFIB, Bill Dunkelberg.

Το 27% των επιχειρήσεων σχεδιάζει να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στο επόμενο τρίμηνο, υψηλότερα 6 μονάδες από τον Απρίλιο και ένα ιστορικό υψηλό.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η ένωση των εμπόρων στο μηνιαίο της report για τις θέσεις εργασίας, όπου το υψηλό-ρεκόρ του 48% των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων ανακοίνωσε κενές θέσεις εργασίας τον Μάιο σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, υψηλότερα από το 44% του Απριλίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα