

Η Κίνα συγκάλυψε το μέγεθος της επιδημίας στη χώρα, αναφέροντας μικρότερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων, σύμφωνα με έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.
Όπως ανέφεραν τρεις αξιωματούχοι στο Bloomberg, η έκθεση που βρίσκεται στα χέρια του Λευκού Οίκου συμπεραίνει ότι η Κίνα απέκρυψε σκόπιμα το μέγεθος της κρίσης και ότι τα νούμερα που έχει ανακοινώσει είναι ψευδή.
Η πανδημία ξεκίνησε από την επαρχία Χουμπέι στην Κίνα στο τέλος του 2019, αλλά η χώρα έχει επισήμως καταγράψει ως τώρα μόλις 82.000 υποθέσεις και 3.300 θανάτους. Την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ τα κρούσματα ανέρχονται σε 189.000 και οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 4.000.
Ο Λευκός Οίκος και η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον δεν έκαναν κάποιο σχόλιο στο Bloomberg.
H κινεζική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα αναθεωρήσει τη μεθοδολογία της για τον υπολογισμό των κρουσμάτων. Μόλις την Τρίτη πρόσθεσε 1.500 ασυμπτωματικούς ασθενείς στη λίστα με τα συνολικά κρούσματα.
Η Ντέμπορα Μπιρξ, η οποία είναι η υπεύθυνη της αμερικανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του νέου ιού, δήλωσε την Τρίτη ότι τα νούμερα που ανακοίνωσε η Κίνα διαμόρφωσαν τις αντιλήψεις και σε άλλες χώρες σχετικά με τη φύση του ιού. «Η ιατρική κοινότητα ερμήνευσε τα κινεζικά στοιχεία ως εξής: αυτό ήταν σοβαρό αλλά μικρότερης έκτασης από ότι περίμενε κανείς» σημείωσε. «Γιατί πιστεύω ότι δεν είχαμε ένα σημαντικό όγκο δεδομένων, τώρα που έχουμε δει τι συνέβη στην Ιταλία και τι συνέβη στην Ισπανία» πρόσθεσε.
Σχετικά Νέα
Ο πρώην υπ. Ασφαλείας του Μεξικού καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 2,4 δισεκ. δολαρίων
Ο μεξικανός άλλοτε γραμματέας (σ.σ. υπουργός) Δημόσιας Ασφάλειας, Χενάρο Γκαρσία Λούνα, ήδη φυλακισμένος για.
Τέσσερις νεκρούς και μεγάλες καταστροφές άφησαν πίσω τους οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη Νέα Νότια Ουαλία
Οι πρωτοφανείς πλημμύρες που έπληξαν την ανατολική ακτή της Αυστραλίαςέχουν αφήσει πίσω τους τέσσερις.
Εφιάλτης δίχως τέλος στη Γάζα: Χιλιάδες παιδιά λιμοκτονούν στα νοσοκομεία που βρίσκονται υπό κατάρρευση
Εικόνες που σου κόβουν την ανάσα αντικρύζει κανείς στη Λωρίδα της Γάζας όπου χιλιάδες.
Συνδικαλιστής ηγέτης συνελήφθη στον Παναμά – Καταγγέλλει «πολιτικό διωγμό»
Ηγετικό στέλεχος ιστορικού συνδικάτου στον Παναμά, ο Χενάρο Λόπες, συνελήφθη χθες Πέμπτη, καταγγέλλοντας πως.