

Ο Τζο Μπάιντεν διεύρυνε ελαφρά το προβάδισμά του επί του Ντόναλντ Τραμπ στη Νεβάδα, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία που ανακοίνωσε η Πολιτεία αυτή.
Με καταμετρημένο το 87% των ψήφων, ο Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 48,5% και ο Μπάιντεν 49,5%, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research. Στην κομητεία Κλαρκ, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη πόλη, το Λας Βέγκας, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται με ποσοστό 53,1%, έναντι 45,2% για τον Ρεπουμπλικάνο απερχόμενο πρόεδρο.
Στην Τζόρτζια, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, ο Τραμπ προηγείται με ποσοστό 49,5%, έναντι 49,2% του Μπάιντεν. Στην κομητεία Φούλτον, με πρωτεύουσα την Ατλάντα, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό 72,6%, έναντι 26,3% του Τραμπ.
Στη Βόρεια Καρολίνα, με καταμετρημένο το 95% των ψήφων, ο Τραμπ παραμένει μπροστά με 50%, έναντι 48,6% του Μπάιντεν. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος διατηρεί το προβάδισμα και στην Πενσιλβάνια, με ποσοστό 50,3% έναντι 48,4% του Μπάιντεν, με καταμετρημένο το 92% των ψήφων.
Για την Αριζόνα, η επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Μπάιντεν, Τζεν Ο’Μάλεϊ Ντίλον, δήλωσε νωρίτερα ότι ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να εκδοθούν τα τελικά αποτελέσματα, εκτιμώντας ότι η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων στην Πολιτεία αυτή ίσως είναι πολύ μικρή.
Οι εκλέκτορες
Μέχρι σήμερα το πρωί ο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει 253 ή 264 μεγάλους εκλέκτορες, αναλόγως του αν συμπεριληφθεί τελικά και η Αριζόνα στις Πολιτείες τις οποίες έχει ήδη κερδίσει. Δύο μεγάλα αμερικανικά μέσα, το Fox και το Associated Press τον θεωρούν ήδη νικητή εκεί, ωστόσο τα υπόλοιπα εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα είναι ακόμη αβέβαιο, γιατί τις τελευταίες ώρες ο Τραμπ κλείνει την ψαλίδα και απομένουν ακόμη να καταμετρηθούν χιλιάδες ψηφοδέλτια.
Σε κάθε περίπτωση, ο Μπάιντεν χρειάζεται 6 ή 17 μεγάλους εκλέκτορες για να φτάσει στον «μαγικό αριθμό» των 270 και θα μπορούσε να τους εξασφαλίσει στη Νεβάδα (6), την Τζόρτζια (16) ή την Πενσιλβάνια (20), ακόμη και σήμερα.
Σχετικά Νέα
NBC: Σχέδιο μεταφοράς 1 εκατ. Παλαιστινίων στη Λιβύη επεξεργάζονται οι ΗΠΑ – «Ο λαός μας δεν θα εγκαταλείψει τη γη του», λέει η Χαμάς
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πληροφορία, που μετέδωσε το NBC, ότι η διοίκηση Τραμπ.
Αργεντινή: Αναστέλλει τις εισαγωγές πουλερικών από τη Βραζιλία λόγω κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών
Η Αργεντινή αποφάσισε σήμερα την αναστολή της εισαγωγής πουλερικών και συναφών προϊόντων από τη.
Ρωσία – Ουκρανία: Αργεί πολύ η ειρήνη – Το «ναυάγιο» των συνομιλιών, οι ελιγμοί του Πούτιν και όσα δεν συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη
Σε φιάσκο εξελίχθηκε και η δεύτερη απόπειρα απευθείας συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Όπως.
Λιβύη: Παραιτήθηκαν υπουργοί της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης μετα τις εχθροπραξίες στην Τρίπολη
Τρεις υπουργοί της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης στηΛιβύη γνωστοποίησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι παραιτήθηκαν,.