

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα ανατολικών ΗΠΑ) το νομοσχέδιο για το πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης των 1,9 τρισ. δολ. για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης του κορονοϊού, το οποίο εγκρίθηκε οριστικά χθες Τετάρτη από το Κογκρέσο της χώρας.
Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν το νομοσχέδιο να κυρωθεί σε νόμο αύριο Παρασκευή. Εντός της ημέρας ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους θα απευθυνθεί στους πολίτες σχετικά με τη μάχη ενάντια στον ιό, έναν χρόνο μετά την κήρυξη κατάστασης παγκόσμιας πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο επεκτείνει το ομοσπονδιακό επίδομα 300 δολαρίων (πέραν των πολιτειακών επιδομάτων ανεργίας) και τα προγράμματα που παρέχουν ασφάλιση σε εκατομμύρια ανέργους έως τις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ καθιστά τα 10.200 δολάρια σε εισόδημα από επιδόματα ανεργίας αφορολόγητα.
Περιλαμβάνει επίσης άμεσες πληρωμές 1.400 δολαρίων στους περισσότερους Αμερικανούς πολίτες υπό μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, αποκλείοντας όσους κερδίζουν άνω των 80.000 δολαρίων κατ’ έτος.
Περί τα 20 δισ. δολ. θα χρησιμοποιηθούν για επιτάχυνση της παρασκευής και διάθεσης εμβολίων, ενώ άλλα 50 δισ. θα κατευθυνθούν στη διεύρυνση των τεστ και της ιχνηλάτησης επαφών των κρουσμάτων κορονοϊού.
Περί τα 350 δισ. δολ. θα κατευθυνθούν σε αρωγή προς τις κυβερνήσεις των πολιτειών, των δήμων, των κομητειών και των κοινοτήτων ιθαγενών των ΗΠΑ.
“Το νομοσχέδιο συνιστά μια ιστορική νίκη για τον αμερικανικό λαό”, δήλωσε την Τετάρτη ο κ. Μπάιντεν, μετά την είδηση της έγκρισης του πακέτου από το Κογκρέσο, αναφέροντας ακόμη ότι οι νέες δαπάνες “θα αντιμετωπίσουν πραγματικές ανάγκες”.
Σχετικά Νέα
Διάσκεψη για το παλαιστινιακό από τις 17 έως τις 20 Ιουνίου
Η διεθνής διάσκεψη στην οποία θα συμπροεδρεύσουν η Γαλλία και η Σαουδική Αραβία για.
ΗΠΑ: Ο οίκος Moody’s υποβάθμισε το αμερικανικό αξιόχρεο σε Aa1
Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε το αξιόχρεο των ΗΠΑ από Aaa σε Aa1 με.
Λιβύη: Παραιτήθηκαν υπουργοί της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης
Τρεις υπουργοί της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης στη Λιβύη γνωστοποίησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι.