

Το TikTok ανακοίνωσε ότι εργάζεται για να αποκαταστήσει την πρόσβαση στην πλατφόρμα του στις Ηνωμένες Πολιτείες, λίγες ώρες αφού ανέστειλε την λειτουργία της για να συμμορφωθεί με νόμο που ψηφίστηκε στο Κογκρέσο.
Σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο Χ η εταιρεία ευχαριστεί τον Ντόναλντ Τραμπ για την διαβεβαίωση προς τους παρόχους ότι θα τους επιβληθούν οι σοβαρές κυρώσεις που προβλέπονται από τον νόμο.
Ο νόμος προβλέπει πολύ βαριά πρόστιμα για αυτούς τους παρόχους τεχνικών υπηρεσιών, έως και 5.000 ανά χρήστη για καταστήματα εφαρμογών.
Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τρραμπ δεσμεύτηκε να εκδώσει μόλις αναλάβει καθήκοντα προεδρικό διάταγμα για την αναστολή του νόμου που απαγορεύει το TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο νόμος του 2024 προβλέπει τη δυνατότητα αναβολής της εφαρμογής του για 90 ημέρες ώστε να δοθεί χρόνος για την εξεύρεση αγοραστή, ως εναλλακτική λύση που προσφέρεται στη μητρική εταιρεία, την κινεζική ByteDance, για να αποφευχθεί η απαγόρευση.
«Θα συνεργαστούμε με τον πρόεδρο Τραμπ για μια μακροπρόθεσμη λύση για να διατηρήσουμε το TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες», εξήγησε η εταιρεία.
Ο Τραμπ αποκάλυψε σήμερα ένα πλαίσιο λύσης του προβλήματος που ανακύπτει από τον έλεγχο του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες από κινεζικά συμφέροντα.
«Θα ήθελα να δω μια κοινοπραξία που θα ελέγχεται κατά 50% από Αμερικανούς», δήλωσε ο Τραμπ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Σχετικά Νέα
Eurovision: Η περσινή εκπρόσωπος του Ισραήλ ξεσπά εναντίον της Μαρίνας Σάττι – «Ήταν ανάμεσα στους πιο αηδιαστικούς διαγωνιζόμενους»
H τραγουδίστρια Eden Golan, εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision 2024 περιγράφει την σκληρότητα που ισχυρίζεται πως.
Τελεσίγραφο Τραμπ και Ευρωπαίων ηγετών σε Ρωσία για την εκεχειρία
Σε εκεχειρία 30 ημερών χωρίς όρους από τις 12 Μαΐου, συμφώνησαν σήμερα Σάββατο (10/5).
Πάπας Λεων ΙΔ’: Κύρια πρόκληση για την ανθρωπότητα η Τεχνητή Νοημοσύνη – Τι λέει για το όραμά του και την επιλογή του ονόματος
Να συνεχίσει ορισμένες από τις βασικές προτεραιότητες του Πάπα Φραγκίσκου υποσχέθηκε ο Πάπας Λέων.
Ανοικτοί πολιτιστικοί χώροι και δράσεις από τον δήμο Αθηναίων τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
Μια σειρά από δράσεις ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων για να τιμήσει τη Διεθνή Ημέρα.