

Στη σύλληψη 16 προσώπων προχώρησαν οι Αρχές της Ιορδανίας, αποτρέποντας μια συνωμοσία που απειλούσε την εθνική ασφάλεια της χώρας και περιλάμβανε πυραύλους, εκρηκτικά και ένα εργοστάσιο κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε ότι οι ύποπτοι συνδέονται με τη Χαμάς, η οποία κατηγορείται ότι υποκίνησε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ιορδανία και ότι ήταν υπό στενή παρακολούθηση από το 2021. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Μοχάμαντ αλ Μαουμούνι, μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας εμπλέκονταν σε ένα σχέδιο με στόχο να εξαπολύσουν επιθέσεις σε διάφορες υποδομές της χώρας.
Σύμφωνα με τις ιορδανικές αρχές, τουλάχιστον ένας πύραυλος ήταν έτοιμος να εκτοξευτεί. Βρέθηκε επίσης ένα εργοστάσιο κατασκευής δρόνων, όπως ανέφερε η Υπηρεσία Γενικών Πληροφοριών στην ανακοίνωσή της που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
“Η συνωμοσία είχε ως στόχο να πλήξει την εθνική ασφάλεια, να σπείρει το χάος και να προκαλέσει υλικές καταστροφές εντός του βασιλείου”, προστίθεται σε αυτό το κείμενο.
Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο εικονίζονται οι ύποπτοι και ορισμένοι εξ αυτών είπαν ότι στρατολογήθηκαν από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Κάποιοι έλαβαν χρήματα και εκπαιδεύτηκαν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στον Λίβανο, σύμφωνα με μια πηγή της ιορδανικής κυβέρνησης που είπε επίσης ότι οι ύποπτοι είχαν έτοιμους πυραύλους με βεληνεκές 3-5 χιλιόμετρα.
Τα προηγούμενα χρόνια, η Ιορδανία ανέφερε ότι απέτρεψε προσπάθειες λαθραίας εισόδου όπλων από άτομα που συνδέονταν με φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις στη Συρία.
Σχετικά Νέα
Φον ντερ Λάιεν: Η Δύση όπως την ξέραμε δεν υπάρχει πια
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξή της στη γερμανική.
Τραμπ για Χάρβαρντ: Θα εξαιρεθεί από το καθεστώς φορολογικής απαλλαγής, αν συνεχίσει την πολιτική του «τρέλα»
Νέες απειλές εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ προς το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, καθώς.
Αλάσκα: Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στο όρος Spurr – Φόβοι για έκρηξη του ηφαιστείου
Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στο όρος Spurr, γεγονός που σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί.
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ παραχωρεί στον στρατό έκταση 440 τ.χλμ. στα σύνορα με το Μεξικό
Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την παραχώρηση στον αμερικανικό στρατό έκτασης περίπου 440.