

Η σημαντική αυτή ανακάλυψη, σύμφωνα με ό,τι έγινε γνωστό, οφείλεται σε νέα ανάγνωση παπύρου του Φιλόδημου
Σύμφωνα με την έρευνα, με υπεύθυνο τον Ιταλό παπυρολόγο Γκρατσιάνο Ρανόκια, ο Πλάτωνας ενταφιάστηκε στην «Ακαδημία» που φέρει το όνομά του στην Αθήνα, σε κήπο πλησίον του «ναού των Μουσών».
Η σημαντική αυτή ανακάλυψη, σύμφωνα με ό,τι έγινε γνωστό, οφείλεται σε νέα ανάγνωση παπύρου του Φιλόδημου του Επικούρειου, ο οποίος περιέχει την Ιστορία της «Ακαδημίας».
Ανάγνωση από βιονικό μάτι
Οι πάπυροι «αναγνώσθηκαν» από βιονικό μάτι, το οποίο, παρά το ότι απανθρακώθηκαν από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. η οποία κατέστρεψε και την Πομπηία, μπόρεσε να ανακαλύψει τις νέες, χρησιμότατες αυτές πληροφορίες. Η όλη έρευνα ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και θα ολοκληρωθεί το 2026. Το βιονικό μάτι εντόπισε χίλιες νέες λέξεις, σε σύγκριση με την προηγούμενη, η οποία είχε γίνει το 1991, δηλαδή 30% επιπλέον κείμενο.
Οι Ιταλοί ερευνητές προσθέτουν ότι από την νέα αυτή ανάγνωση «προκύπτει πως ο Πλάτωντας πωλήθηκε ως δούλος ήδη το 404 π. Χ., όταν οι Σπαρτιάτες κατέκτησαν την Αίγινα, ή, ως εναλλακτική περίπτωση, το 399 π. Χ. , αμέσως μετά τον θάνατο του Σωκράτη».
Μέχρι τώρα, για το συγκεκριμένο συμβάν γινόταν πάντα αναφορά στο 387 π.Χ. και στην περίοδο κατά την οποία ο Πλάτωνας βρισκόταν στις Συρακούσες της Σικελίας.
Σχετικά Νέα
Νέα επίθεση Πακιστάν με drones κατά του ινδικού Κασμίρ – Χτύπησε την πόλη Τζάμου
Μια νέα επίθεση πακιστανικών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών σημειώθηκε σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στο.
Τουρκία: Στον δρόμο της αυτοδιάλυσης το PKK – Η ανακοίνωση μετά το συνέδριο
Το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) ανακοίνωσε πως διεξήγαγε το 12ο συνέδριό του από τις.
Στις 18 Μαΐου η λειτουργία για την ενθρόνιση του Πάπα Λέοντα ΙΔ’
Ο Πάπας Λέων ΙΔ’, τέλεσε σήμερα Παρασκευή (09/05), στην Καπέλα Σιξντίνα, ενώπιον των καρδιναλίων την πρώτη.
Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς στην Κίνα στο 80%
Στο 80% φαίνεται ότι μειώνει τους δασμούς στην Κίνα ο Ντόναλντ Τράμπ, σύμφωνα με ανάρτησή.