

Ενισχύεται η παρουσία της Intrakat στον τομέα του Real Estate με την ολοκλήρωση της εντυπωσιακής ανακατασκευής πολυώροφου κτηρίου γραφείων, ιδιοκτησίας του Ν.Π. “Συνεγγυητικό Κεφάλαιο Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών”, στο κέντρο της Αθήνας.
Το ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 7.307 τ.μ., κατασκευάστηκε το 1961 και βρίσκεται επί της οδού Ιπποκράτους 3-5. Η Intrakat έχει μισθώσει το κτήριο για διάστημα 20 ετών από το Συνεγγυητικό Ταμείο, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό, στο πλαίσιο της επέκτασης του χαρτοφυλακίου της στην ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων.
Η εταιρεία προχώρησε σε ριζική ανακαίνιση του πολυώροφου κτηρίου, μετατρέποντάς το σε έναν σύγχρονο, λειτουργικό χώρο γραφείων και καταστημάτων. Οι εργασίες ανακατασκευής περιλάμβαναν την αντικατάσταση της υφιστάμενης όψης του κτηρίου με νέα, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό τον φυσικό φωτισμό και αερισμό των ορόφων. Παράλληλα δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην θερμομόνωση, ηχομόνωση και ηχο-απορρόφηση.
Το ακίνητο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο με ημιώροφο και εννέα ορόφους και χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως χώρος καταστημάτων και γραφείων. Το 2005 μετατράπηκε σε γνωστό πολυκατάστημα, το οποίο λειτουργούσε ως το 2014. Έκτοτε παρέμεινε κενό ως το 2020, οπότε και ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής από την Intrakat. Στο κτίριο πλέον στεγάζεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία έχει μισθώσει μέρος αυτού για διάστημα 12 ετών μετά από σχετικό διαγωνισμό.
Η Intrakat εστιάζει στρατηγικά στον τομέα του Real Estate, όπου δραστηριοποιείται επιτυχημένα, σχεδιάζοντας την περαιτέρω επέκτασή της στην ανάπτυξη και κατασκευή τουριστικών ακινήτων στην Αθήνα και σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Σύρος και η Κρήτη. Η εταιρεία ολοκλήρωσε και διαχειρίζεται -από τις αρχές του περασμένου έτους- το 5άστερο “Xenodocheio Milos” στην καρδιά της Αθήνας, πρόσφατα εξαγόρασε το “Apanema Resort” στη χώρα Μυκόνου, ενώ ολοκληρώνεται το πολυτελές ξενοδοχείο επί της λεωφόρου Συγγρού, το οποίο θα λειτουργήσει ως ενιαίο με το γειτονικό “Grand Hyatt Athens”.
Σχετικά Νέα
FINANCE FORUM: Ένα συνέδριο αφιερωμένο στις σύγχρονες προκλήσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα
Η CLEON Conferences & Communications διοργανώνει την Τετάρτη 28 Μαΐου το συνέδριο FINANCE FORUM..
Το ΥΓΕΙΑ γιορτάζει 50 χρόνια λειτουργίας
Το ΥΓΕΙΑ συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια λειτουργίας, αναδεικνύοντας μια πορεία γεμάτη επιστημονική υπεροχή και.
«Κράτει στις μηχανές» από τη Danaos – Γιατί «παγώνει» τις επενδύσεις σε νέα πλοία
Στο συρτάρι βάζει προς ώρας τα επενδυτικά της σχέδια για την απόκτηση νέων πλοίων.
Γ.Στάσσης (ΔΕΗ): Η παροχή ενέργειας στο mega data center, δεν θα επιβαρύνει το σύστημα
Τη στρατηγική του Ομίλου ΔΕΗ για την υποστήριξη της ψηφιακής και ενεργειακής ενδυνάμωσης της.