

Ο υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Μαρκ Χάρπερ έδωσε στις σιδηροδρομικές εταιρείες την άδεια να υποβάλουν νέα προσφορά στα συνδικάτα αυτή την εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να τερματιστούν οι απεργίες.
Είχε δοθεί «αναθεωρημένη εντολή» στις σιδηροδρομικές εταιρείες να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις τις επόμενες ημέρες και είναι σημαντικό να δοθεί χώρος στις δύο πλευρές «να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμπέρασμα», δήλωσε ο Χάρπερ σε συνέντευξή του στο Sky News.
Οι επικεφαλής τριών σιδηροδρομικών συνδικάτων δήλωσαν σε επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων την Τετάρτη ότι δεν βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με τους εργοδότες, παρά τους μήνες απεργιών που έχουν δυσχεράνει τους εργαζόμενους και έχουν διαταράξει τα ταξίδια κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Ο Χάρπερ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο τερματισμός των σιδηροδρομικών απεργιών θα μπορούσε να είναι ορατός, λέγοντας στην εκπομπή “Peston” του ITV ότι «ελπίζει ότι τώρα που υπάρχει μια ανανεωμένη προσφορά στο τραπέζι αυτό μπορεί να συμβεί».
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Εκτός λειτουργίας το μετρό του Σαν Φρανσίσκο λόγω βλάβης στο πληροφοριακό σύστημα
Το σύστημα που διαχειρίζεται το μετρό του Σαν Φρανσίσκο τέθηκε αιφνιδίως εκτός λειτουργίας το.
Γάζα: Ad hoc επιτροπή του ΟΗΕ προειδοποιεί ότι μπορεί να εκτυλίσσεται «μια άλλη Νάκμπα» στα παλαιστινιακά εδάφη
Ο κόσμος μπορεί να είναι μάρτυρας «μιας άλλης Νάκμπα» στα παλαιστινιακά εδάφη, προειδοποίησε ειδική.
Σουηδία: Παραιτήθηκε ο νέος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας εξαιτίας παλαιότερων φωτογραφιών του σε ιστότοπο γνωριμιών
O νέος σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφαλείας της Σουηδίας παραιτήθηκε σήμερα, μόλις μία ημέρα.