Ινδία: Η αντιπολίτευση συσπειρώνεται κατά του Ν. Μόντι – Τον κατηγορούν ότι ετοιμάζει εκλογική νοθεία

Τα κόμματα της ινδικής αντιπολίτευσης συσπειρώθηκαν κατά του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι την Κυριακή, διαμαρτυρόμενα για τη σύλληψη ενός εξέχοντος πολιτικού ηγέτη που έγινε λίγες εβδομάδες πριν από τις εθνικές εκλογές, και κατηγορούν τον Ναρέντρα Μόντι και το κόμμα του ότι επιχειρούν να νοθεύσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

“Ο Ναρέντρα Μόντι προσπαθεί να φέρει τις εκλογές στα μέτρα του”, δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος του Κογκρέσου Ραούλ Γκάντι σε συγκέντρωση στο Νέο Δελχί ενώ τα συγκεντρωμένα πλήθη φώναζαν “Ντροπή!”

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μόντι έχει βρεθεί ο αντιπρόεδρος του Δελχί, Άρβιν Κετζριουάλ, που ασκεί σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό της Ινδίας, είναι γνωστός για τους αγώνες του κατά της διαφθοράς και αποτελεί κορυφαίο ηγέτης του 27μελούς μπλοκ των κομμάτων της αντιπολίτευσης με τίτλο Ιndia. Ο Άρβιν Κετζριουάλ συνελήφθη στις 21 Μαρτίου και κατηγορήθηκε για δωροδοκία για χορήγηση αδειών αλκοόλ, λιγότερο από ένα μήνα πριν τις εκλογές, στις οποίες ο Mόντι θα διεκδικήσει μια τρίτη πρωθυπουργική θητεία.

Το Κόμμα Aam Aadmi του Κετζριουάλ λέει ότι η υπόθεση είναι κατασκευασμένη και έχει πολιτικά κίνητρα. Η κυβέρνηση του Μόντι και το κόμμα του Bharatiya Janata αρνούνται όμως ότι η δίωξη οφείλεται σε πολιτική παρέμβαση και λένε ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου κάνουν τη δουλειά τους.

“Εάν το BJP κερδίσει αυτές τις στημένες εκλογές και αλλάξει το σύνταγμα, θα ανάψει φωτιά στη χώρα”, δήλωσε ο Ραούλ Γκάντι, το κόμμα του οποίου κυβέρνησε την Ινδία για περισσότερα από τα δύο τρίτα του χρόνου από την ανεξαρτησία της χώρας το 1947, αλλά έχει χάσει πολύ έδαφος από τότε που ο Μόντι ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας πριν από μια δεκαετία.

“Αυτές δεν είναι συνηθισμένες εκλογές. Αυτές οι εκλογές είναι για να σωθεί η χώρα, να προστατεύσουμε το σύνταγμά μας.”

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα