

Ένας άνδρας στην Ινδία καταπατήθηκε μέχρι θανάτου από έναν άγριο ελέφαντα ενώ προσπαθούσε να τραβήξει μια selfie μαζί του στο δυτικό κρατίδιο Μαχαράστρα.
Ο Shashikant Ramchandra Satre, ένας 23χρονος ηλεκτρολόγος, τοποθετούσε καλώδιο σε κοντινή απόσταση την Πέμπτη, όταν έμαθε για έναν άγριο ελέφαντα που περιφερόταν στο δάσος Gadchiroli.
Ο Satre, μαζί με δύο φίλους του, φέρεται να αποφάσισε να τολμήσει να μπει στο δάσος για να ρίξει μια ματιά στον ελέφαντα. Μόλις εντόπισε το ζώο, προσπάθησε να τραβήξει μια selfie από απόσταση, ανέφερε το NDTV.
Ωστόσο, ο ελέφαντας, που ονομάστηκε CME3 από τους δασικούς υπαλλήλους, έγινε επιθετικός και ποδοπάτησε άγρια τον Satre. Οι άλλοι δύο άνδρες κατάφεραν να σωθούν και να διαφύγουν από την περιοχή.
Οι δασικοί αξιωματούχοι περιέγραψαν το παχύδερμο ως τεράστιο και επιθετικό ενώ εικάζεται πως εισήλθε στο δάσος Gadchiroli στη Μαχαράστρα από τη γειτονική πολιτεία Κατίσγκαρ.
Ο ελέφαντας είχε σκοτώσει τουλάχιστον επτά άλλα άτομα από τον Νοέμβριο του 2023 έως τον Μάιο του 2024 στις πολιτείες Κατίσγκαρ, Τελανγκάνα και Μαχαράστρα, ανέφεραν οι Times of India.
«Έχουμε ήδη ενημερώσει τα κοντινά χωριά να λάβουν προφυλάξεις και έχουμε τοποθετήσει δασικό προσωπικό σε κάθε χωριό», δήλωσε ο Vivek Khandekar, κύριος επικεφαλής συντηρητής δασών της Μαχαράστρα.
«Το επιτόπιο προσωπικό μας, μαζί με την Ομάδα Ταχείας Διάσωσης, δραστηριοποιείται ήδη στην περιοχή και ενημερώνει τους ντόπιους για την παρουσία άγριων ελεφάντων και τα «do and don’ts» κατά την αντιμετώπισή τους», δήλωσε στην ινδική εφημερίδα.
Η Ινδία φέρεται να έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από selfie ενώ ακολουθούν οι ΗΠΑ και η Ρωσία.
Πηγή: huffingtonpost.gr από Independent
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.