

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ηλείας από χθες, μετά την ειδοποίηση που είχαν από τον ΕΟΔΥ για τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου.
Από τα κρούσματα, το ένα εντοπίστηκε στο δήμο Ήλιδας και δύο στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, με τα πρωτόκολλα υγείας να έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή και τους ιθύνοντες να ζητούν από τους πολίτες να μην υπάρξει πανικός και να τηρούν πιστά αυτά που θα τους αναφέρει ο ιατρικός κόσμος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Κουρούτα, στα Λεχαινά και στην περιοχή της Μανωλάδας.
Στα δύο κρούσματα εστίασε η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Άννα Μαστοράκου, η οποία ενημερώθηκε χθες το πρωί από τον ΕΟΔΥ για την ύπαρξη δυο κρουσμάτων στους παραπάνω δήμους. Για την Περιφέρεια, τόνισε πως ήδη τρέχει διαγωνισμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών και υπήρξε χθες άμεση επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία που διενεργεί τους ψεκασμούς προκειμένου να δρομολογήσει ψεκασμούς στις περιοχές ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με το Δήμο.
Παράλληλα, έγινε και ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ σε επίπεδο δήμων, αναλύοντάς τους όλα όσα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα.
Σχετικά Νέα
Θανατηφόρο τροχαίο στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας – Νεκρός 16χρονος μοτοσικλετιστής
Πάνδημη θλίψη προκαλεί στην Πρέβεζα ο θάνατος 16χρονου σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε το.
Μεικτά πρόσημα στην Ασία μετά το ράλι που έφερε η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας
Τα χρηματιστήρια της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού κινούνταν με μεικτά πρόσημα την Τρίτη, μετά την τεράστια άνοδο.
Κ. Δημογλίδου για την ανομία στα πανεπιστήμια: Η αστυνομία δε θα σταματήσει να επεμβαίνει όπου υπάρχουν ποινικά αδικήματα
Για την ανομία στα πανεπιστήμια και τον ρόλο της Αστυνομίας μίλησε στο ΕΡΤΝews η.
Τραγωδία στη Λάρισα: Ομολόγησε ο 21χρονος την δολοφονία της 52χρονης μητέρας του
Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 21χρονος από τη Λάρισα σκότωσε την 52χρονη μητέρα.