Ηλ. Κασιδιάρης: Θέλει να κατέβει ανεξάρτητος στις 25 Ιουνίου – Η απάντηση Αλεβιζάτου

Την πρόθεσή του να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στην Α’ Αθηνών γνωστοποίησε ο Ηλίας Κασιδιάρης, μετά το μπλόκο από τον Άρειο Πάγο για το κόμμα “Έλληνες” πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο καταδικασμένος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σημειώνει ότι θα είναι “ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ” και όπως γράφει η κατάθεση της υποψηφιότητάς του “θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στη γνωμοδότηση Αλιβιζάτου”.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ. Η δήλωση της υποψηφιότητας μου θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στην γνωμοδότηση Αλιβιζάτου:

” Αν ο Κασιδιάρης και οι φίλοι του εμφανισθούν ως “συνασπισμός ανεξαρτήτων” και όχι ως κόμμα και συγκεντρώσουν πάνω από το 3% των ψήφων (κάτι πολύ πιθανόν πλέον), θα μπορούν να μπουν στη Βουλή πλησίστιοι. Το ορίζει ρητά η παράγραφος 1 του άρθρου 99 του εκλογικού νόμου (π.δ. 26/2012)”. Ο συνασπισμός ανεξάρτητων υποψηφίων δεν είναι κόμμα καθώς δεν διαθέτει ψηφοδέλτιο επικρατείας και δεν δικαιούται κρατικής χρηματοδότησης, ως εκ τούτου δεν περιορίζεται από τις αντισυνταγματικές τροπολογίες Μητσοτάκη.

Οι ψήφοι που λαμβάνει ο συνασπισμός ανά εκλογική περιφέρεια αθροίζονται στην επικράτεια, όπως ακριβώς ισχύει και με τους συνασπισμούς κομμάτων, εξού και η βεβαιότητα Αλιβιζάτου πώς θα συγκεντρώσουμε πάνω από το 3% των ψήφων και θα μπούμε στη Βουλή πλησίστιοι. Στις πρώτες εκλογές δεν στήριξα κανένα κόμμα γιατί όπως δήλωσε ρητά ο Σκέρτσος: “Όποιος λάβει την υποστήριξη Κασιδιάρη στις πρώτες εκλογές θα κοπεί από τον Άρειο Πάγο στις δεύτερες”.

Για το λόγο αυτό παρέμεινα αποστασιοποιημένος και συνέστησα ψήφο κατά συνείδηση. Είχα προβλέψει όμως πως την ημέρα που το σύστημα θα απέκλειε το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, θα εμφάνιζε ως δια μαγείας κάποιο ανύπαρκτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις για να σπρώξει προς τα εκεί τους ψηφοφόρους μας”.

Ν. Αλεβιζάτος: Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων
Από την πλευρά του ο συνταγματολόγος κ. Αλεβιζάτος προχώρησε στην αποδόμηση της επιχειρηματολογίας του Ηλία Κασιδιάρη

Όπως τονίζει στη δήλωσή του ο Νίκος Αλιβιζάτος για τις μεθοδεύσεις Κασιδιάρη “πρόκειται, στην πραγματικότητα για πολιτικό κόμμα. Είναι μια προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου”.

Η δήλωση Αλιβιζάτου

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόσφατη δήλωση Κασιδιάρη, ο καθηγητής Αλιβιζάτος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων σε όλη τη χώρα. Πρόκειται, στην πραγματικότητα για πολιτικό κόμμα. Είναι μια προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα