Απάντηση Σακελλαροπούλου σε Τούρκο βουλευτή για τις προκλήσεις της Άγκυρας

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απαντώντας σε επίθεση που δέχθηκε από Τούρκο βουλευτή, τόνισε ότι η Τουρκία δεν έχει αποδεχθεί ποτέ την δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, λίγες ώρες πριν την Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά αύριο στις Βρυξέλλες, όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει τον τουρκικό αναθεωρητισμό στην ΕΕ.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Τούρκος βουλευτής είπε ότι είναι αντιφατικό η Ελλάδα να ζητά να πάμε στη Χάγη ενώ δεν αναγνωρίζει το διεθνές δικαστήριο και έκανε λόγο για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, εύρος εναέριου χώρου, ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα και χωρικά ύδατα.

«Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την υποχρεωτική δικαιοδοσία του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης σύμφωνα με το άρθρο 36 του καταστατικού του ήδη από το 1994. Το 2015 η χώρα μου ανανέωσε την αναγνώριση με σχετική δήλωση και προσθέτοντας κάποιες συγκεκριμένες εξαιρέσεις ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών και μη κρατών. Αντιθέτως η Τουρκία γνωρίζουμε ότι δεν έχει αναγνωρίσει την ως άνω δικαιοδοσία του δικαστηρίου», είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντώντας στον Τούρκο.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα