

Η Ιαπωνία δήλωσε σήμερα πως οι ετοιμασίες για μια προγραμματισμένη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ τον Απρίλιο συνεχίζονται κανονικά παρά το ότι έχει καλέσει για τον περιορισμό των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού.
“Τα πράγματα είναι στον σωστό δρόμο για την επίσκεψη του προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Ιαπωνία και προχωράμε κανονικά με τις προετοιμασίες”, δήλωσε ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιχίντε Σούγκα σε συνέντευξη Τύπου.
“Μια επίσκεψη στην Ιαπωνία από τον γενικό γραμματέα [του Κομμουνιστικού Κόμματος] της Κίνας πραγματοποιείται μια φορά στα δέκα χρόνια.”
Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι και ο Ιάπωνας ομόλογός του Τοσιμίτσου Μοτέγκι είχαν τηλεφωνική συνδιάλεξη το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι η επίσκεψη θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί, ανέφερε η Ιαπωνία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Γάζα: Το τελευταίο νοσοκομείο που απέμενε για καρκινοπαθείς είναι εκτός λειτουργίας
Σταμάτησε πλέον να λειτουργεί έπειτα από ισραηλινή επίθεση, το τελευταίο νοσοκομείο στη Λωρίδα της.
Το σύστημα υγείας «καταρρέει» στο Νότιο Σουδάν
Το σύστημα υγείας στο Νότιο Σουδάν, αντιμέτωπο με χρόνια υποχρηματοδότηση και το τελευταίο διάστημα.
Γουιάνα: Επιθέσεις ενόπλων στα σύνορα με τη Βενεζουέλα
Οι αρχές της Γουιάνας έκαναν λόγο την Πέμπτη 15/5, για επιθέσεις «ενόπλων με πολιτικά».
Γάζα: Τουλάχιστον 120 νεκροί από βομβαρδισμούς του Ισραήλ
Η πολιτική προστασία καταμέτρησε 120 νεκρούς την Πέμπτη 15/5, από νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην.